Sunday, November 25, 2012

Jom cari makan...

Pada penggemar chinese muslim food yang pada saya harganya agak berpatutan, bolehlah cuba datang dan makan di Restoran Jom Cari Makan @ Dataran Sunway, Kota Damansara.
 
menu yang very colorful, order jangan  order ye
 
Minuman Faizal yang pertama, Nescafe Shake RM2.20. susah nak cari dah sekarang ni, dekat sini pulak adanya. teringat masa kecik2 dulu, kan ada bekas shake percuma kalau beli sebotol nescafe...oh memori sangat.
 

Adoiii lupa pulak nama bunga ni, bunga yang boleh jadi sirap merah kalau dibuat minuman...harganya RM5. 1st time saya rasa air ni, sedap rupanya...rasa masam2 manis gitu dan bunga tu sendiri boleh dimakan jugak, crunchy.
 
minuman ke dua Faizal, Kalamansi RM3
 

Yang ni memang my fav, dim sum RM3.50 each. tak order banyak kali ni sebab dah order makanan lain.

Brocoli with garlic RM12
 
Mongolian Chicken RM 16 small portion tapi rasanya boleh makan untuk 3-4 person. ayamnya di goreng tepung yang crunchy dan digaul bersama dengan sos istimewanya, ada rasa pedas lemak dan kari sekali. 
 
Butter Prawn RM20 buried under the egg nets dan nasi putih RM1.50 each

12 comments:

hawiz said...

nmpk sedap jee

ummi_khalish said...

assalam bunga tu nama roselle...kalau kat mesir panggil karkadeh..mmg sedap masam2 manis...sedapnya tengok makanan tu..terliu..salam ukhuwah...

azieazah said...

Ya betul. Bunga sirap merah tu, Rozel.

Inikah restoren yang pernah masuk JJCM, TV3 tu?
Nescafe Shake tu memang nostalgia juga. Kak Azie pernah ada shaker tuh, siap bancuh bawak pi sekolah lagik. Kawan2 tengok pun jeles!

Lia said...

bunga roselle tu sedap jus dia. sedap2 menu..:)

Cho Zila said...

KDtu memang banyak kedai makan menarik tertarik. tapi tuler tak biasa sangat area sana...
nampakpun sedap...

Mimy Hamid said...

hmm dap dap

Ann Ishak said...

hawiz - ermmm sedap :)

Ann Ishak said...

ummi_khalish - salah ukhuwah jugak :)

Ann Ishak said...

azieazah - femes betul shaker nescafe masa dulukan kak :)

Ann Ishak said...

Lia - 1st time minum air tu tapi memang sedaplah rasanya :)

Ann Ishak said...

Cho Zila - memang betul dekat situ memang banyak tempat makan :)

Ann Ishak said...

Mimy Hamid - :)