Tuesday, November 20, 2012

My Homemade Jeli Laici

Didihkan serbuk agar2 bersama gula pasir sehingga pekat dan likat. kemudian masukkan ke dala acuan atau bekas dan sejukkan. bila dah sejuk, hidangkan jeli atas piring, letakkan buah laici dan curahkan fresh milk di atasnya. memang best di makan ketika minum petang di hari panas terik seperti hari ini :) 

10 comments:

Kesuma Angsana said...

sedap tu

Kakzakie said...

Ala... tak panas pun sedap juga Ann.

Rai Ourkizuna said...

ah..laici ada kat rumah..kena cari agar agar ni...

Lia said...

sedaaapnyaa.... mkn sejuk2 kan.. yummy.. )

Mimy Hamid said...

nak tiru resepi..heheh cilokk

Ann Ishak said...

Kesuma Angsana - :)

Ann Ishak said...

Kakzakie - ye jugak kak, sesuai makan bila2 masa :)

Ann Ishak said...

Rai - meh buat sesama ye rai :)

Ann Ishak said...

Lia - :)

Ann Ishak said...

Mimy Hamid - resepi untuk di kongsi mie, ambiklah :)