Thursday, November 22, 2012

You're out of space

Huk huk huk guano nak buat ni, masa nak upload gambo tadi...tetiba keluar message ni. alahaiii ahkak pun dah kena dek oiii, YOU'RE OUT OF SPACE.

Tolong2lah korang yang bijak pandai pakar segala bidang ni membantu ahkak yang memang sangat2 memerlukan bantuan korang tika ni. blur jugak kalau bercerita dalam entry yang takde gambo...

 

8 comments:

Rai Ourkizuna said...

kak ann,
yg saya terbaca..ada 2 cadangan..satu buang gambar lama2 dalam entry lama2..

satu lagi tambah author.. maksudnya akak kena ada account gmail satu lagi kalau tak silap..lepas tu add author..guna id tu utk buat entry.. macam tu la kepahaman saya..

ramai blogger kena hari ni.. mcm mana nak check space kita tinggal banyak mana eh?

Mie said...

Masa post gambar ada buat resize tak? Kalau tak memangla makan space...

Saya pun tak tau apa nak buat, sbb belum terkena. Mungkin cadangan Rai Ourkizuna boleh digunakan...

azieazah said...

Sila belajar pelan-pelan di sini:

http://qaseyhoney.blogspot.com/2012/09/tutorial-bila-picasa-album-penuh.html


Kalu rasa macam tak jadi, jangan risau, biarkan beberapa jam dulu, kadang2 blogspot ambik masa utk proses application kita. Good luck!

Shahril Nasir said...

ermmm langsung xtahu...hehehe

Ann Ishak said...

Rai - nak check pun akak tak tau dekat mana rai, tu yang tup2 dapat message tu :(

Ann Ishak said...

Mie - saya memang resize setiap gambar sebelum upload ke entry, tak suka gambar yang besar2 sangat dalam entry...lambat nak loading page :)

Ann Ishak said...

azieazah - thanks kak, entry yang akak bagi ni betul2 banyak membantu saya. sekarang, alhamdulillah dah kembali seperti sediakala :)

Ann Ishak said...

Shahril Nasir - have to bro, this will be happen to u also :)