Monday, December 17, 2012

A month of Durian

Sepanjang bulan November yang lepas adalah bulan buah2an tempatan bermaharaja di dusun kakak ku. secara tak langsung telah membuatkan saya bersikap 'sombong' dengan penjual buah2 tempatan dengan tidak langsung memberi perhatian pada jualan mereka hahaha. tengah musim buah sekarang kak, nanti bila dah takde buah lagi saya datanglah gerai akak ye.

 uolsss mampu ke nak makan pulut kuning dengan sambal ikan bilis berbuahkan durian seperti dalam gambo tu. pada saya, nothing weird...beginilah cara orang nogori sarapan pagi dek.

Kais pagi makan pagi, kais petang tak tau pulak banyak mana nanti. setiap jam mesti nak makan sebiji, bukan seulas ye...kasi perabis sampai habis. "all u can eat" bak kata kedai2 steamboat.

8 comments:

Rai Ourkizuna said...

aduh kak..bestnya makan durian baru luruh dari pokok..

husband pun baru belikan durian aritu.. kesian pulak damia makan durian banyak sangat terus kena batuk.. haha..ni dia mintak lagi.. tapi husband kata tunggu dia betul betul baik selesema dulu..

La dOLcE mEa_nAtt said...

syoknya...kalo isi dia lemak sedap lagi best

anis abdullah said...

hari2 ko melantak kerrr

Ema Blog said...

dah nak habis musim buah ni kan..

Ann Ishak said...

Rai - mungkin panas durian tu kot rai...tunggu damia sihat dulu baru makan durian semula.

Ann Ishak said...

La Dolce Mea Natt - memang lemak sedap pun, tengok tu isinya kuning

Ann Ishak said...

anis abdullah - ye, selagi ada

Ann Ishak said...

Ema - sekarang dah abis pun