Monday, December 17, 2012

Cactus Point

Perjalanan nak ke Cactus Point ni pun terpaksa menempuhi maha mega jammed yang panjang. tak perlu nak memilih tempat sangat dalam waktu macam ni, asal ada je tempat menarik sepanjang perjalanan dari Brinchang ke Tanah Tinggi kami akan singgah, senang sekali jalan saja. the next point is, Cactus Point...on the way jugak ni.
 
Cantik2 cactus ini tapi nan ado saya beli pun...dah pernah beli pelbagai jenis sebelum ni tapi sedih, takde satu pun yang panjang hayatnya. sudahnya menyerah saja, saya bukan bertangan sejuk dengan cactus. harga murah2 je, 6 pasu kecik untuk RM10 dan yang ada color macam gambo tu 4 pasu kecik RM10.

 
Saya hanya teruja dengan pokok2 bunga ni je, adalah beli 4-5 pasu bawak balik. tu pun bunga yang hijau dan tahan pada suhu panas saja.

 
 
 my laki pun sibuk belek2 bunga jugak, biasalah mat bunga katanya... 

pokok periuk kera ni my sis beli, alhamdulillah bertahan sampai sekarang

4 comments:

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

cantikkkknyer pokok kaktus tu...berkenan kat warna pink tu..hehe

mama_saly said...

owh kaktus..cantik sgt..
saly pun pernah jg beli dari sana dan bawa pulang,mmg sayang sgt2..jaga2 last tk hidup n skrg dh takde knangan tu..cuma foto kaktus jew yg ad.sob3..

Ann Ishak said...

CikMoonAdnan - cantikkan, tu yang rasa geram je nak membeli

Ann Ishak said...

mama_saly - samalah kita mama