Monday, December 10, 2012

My Perfect Morning

Hari ni tak sempat sediakan breakfast, dah bangunnya terlambat beberapa minits je tapi kesannya hampir terlepas waktu breakfast ku. kepala ligat berfikir, apakah sarapan yang cepat, pantas tetapi penuh dengan khasiat yang mampu membuatkan perut kenyang sampai waktu lunch nanti...takmolah skip2 breakfast ni, berdosa untuk badan sendiri. 

Yes, penyelesaian dah ada. mujur ada Nestum 3 in 1 sebagai penyelamat keadaan. saya suka beli different flavour, boleh tukar2 rasa setiap hari.
 
Semuanya khasiat ada lengkap dalam satu peket Nestum 3 in 1 ni, kan senang. selain di rumah, di tempat kerja pun saya simpan jugak peket ni. bila tetiba rasa perut lapar...bancuh saja. sama jugak dengan Faizal, dia akan pastikan dalam begnya ada peket Nestum 3 in 1 ni. biasanya saya masukkan dalam 5 peket untuk setiap minggu. bila dah habis, topup lagi... mamat ni selalu skip waktu makan, bila dah ada Nestum 3 in 1 senang katanya. sekarang ada perisa baru, American Ginseng dengan Dang Gui tapi saya tak sampai hati nak mencuba...takut dok behi di tekak.

 dulu Nesvita tapi kini adalah Nestum

Cara penyediaan yang paling senang, cuma masukkan 1 peket Nestum 3 in 1 dalam cawan dan campurkan dengan air panas, kacau2 dan ready to drink...kan senang. lepas tu bolehlah nak bersiap2 untuk ke tempat kerja dengan perut kenyang, hati pun senang.

Okay selain dari minum sarapan pagi yang hebat, boleh jugak menang hadiah, RM5,000 weh...sapa nak bagi kan. kalau nak menang, meh masuk peraduan ni. peraduan ni ended pada 23 Dec 2012, masih sempat lagi untuk kita sama2 menang nanti.

 
 setiap minggu ada theme yang berbeza

good luck pada uolsss yang dah participate peraduan ni!!!

2 comments:

mama_saly said...

owh sebelum ni pernah jg minum ni tp namanya nesvita..dh tukarlah ya..
mudah, cepat dan best kan.. kalo lapo je bleh minum buat kenyang sementara..:)

Ann Ishak said...

betul tu