Wednesday, January 9, 2013

Al-Rawsha Restaurant

Fenomena nari arab dah semakin dasyat di tekak. rasa nak makan dan2 tu jugak terjahnya. tunggu my laki balik, alahaiii lambatnya sampai rumah. nak pegi sendiri di waktu malam2 ni memang confirm tak dapat kebenaran punya. takpe cuba nasib, kita sms dulu bagi ayat power sikit;

Bini : U dah makan ke siang tadi.
Laki : ari ni I takde makan something yang heavy pun, naper ek?!!
Bini : kalau I ajak U keluar for late dinner boleh tak?!!
Laki : nak makan dekat mana?!!
Bini : I teringin lah nak makan dekat Al-Rawsha. dah lama kita tak makan dekat sana kan...hari tu pun U ada cakap nak makan dekat sana kan kan kan...
Laki : pandailah...okay siap, kejab lagi I sampai.

Oh bahagia rasanya tekak saya malam tadi, dapat jugak menelan nasi arab. mujur Al-Rawsha ni bukak 24hour sebab kami sampai dekat sana pun dah 1145pm. 

 minuman kami, Ice Tea RM6 & Mango Juice RM10

 
 
Lamb Madghut RM25, nampak macam kering je nasi tu tapi bila rasa...memang tak cakap dah lepas tu. saya dengan my laki suka sangat makan dengan additional kuah2 tu sampai mintak refill. the lamb is so tender, tak rasa hamis pun. part yang paling saya suka, tu ha...cili hijau tu garing u, dekat mana nak beli cili garing gitu ek.

 
 
Al-Rawsha Meat Soup RM12

10 comments:

Mimy Hamid said...

wwaaaa ada humus

Shalee Abdul said...

fuhh byknya mknn..kite xpena lg g mkn kt sini

Kesuma Angsana said...

mmg sedap kat sini...

masniwati rahman said...

Hmmm.. Husband aku x ske sebangsa dgn nasi arab ni. Klu nk mkn, aku g sndiri je kt cyber. Tpi klu mak aku masak nasi arab, boleh plak dia blasah berpinggan2. Hmm

Norhaizan hakim said...

KZ pun suka arab cuisine ni...sedang mengorek-ngorek di blog masak2 resepinya.

Ann Ishak said...

Mimy Hamid - yup, sedap :)

Ann Ishak said...

Shalee Abdul - cubalah dear, best :)

Ann Ishak said...

Kesuma Angsana - kan :)

Ann Ishak said...

masniwati rahman - tu namanya menantu mak :)

Ann Ishak said...

Norhaizan Hakim - mesti best kan :)