Thursday, January 3, 2013

Dine @ Pormtip Thai BBQ Seafood Restaurant

Dah lama tak pekena makanan ala Thai, malam tadi terus pegi Bandar Sri Permaisuri semata2 nak makan di Pormtip Thai yang sememangnya pure and original food from Thailand. malam tadi pelayan yang ambik order pun orang Thai, best je dia melayan kami dengan recommend beberapa menu yang menarik. okay meh tengok apa yang kami order;

 Nasi putih RM1.50

 Kangkung Belacan (small) RM5.80

Last but not least, Siakap Steam (small) RM25. perhhh memang terangkat babe bila makan, terasa pedas masam manis ikannya. minuman pulak kami order Coke RM3.50, Ribena Soda RM4 dan air kosong RM0.50.

Yes, bersesuaian sangat dengan tagline restaurant ni...(A Meal To Remember). masih terasa2 lagi kepedasan, kemasaman, kemanisan setiap makanan yang dihidangkan, remembered sangat. 

4 comments:

anis abdullah said...

nok bila kita nak makan ni..siakap tu...leleh/\..

Ema Blog said...

makan makanan sedap2

Ann Ishak said...

anis abdullah - plan beria akhirnya cancel jugak :)

Ann Ishak said...

Ema Blog - betul, sedap sangat