Thursday, January 31, 2013

Satu malam bulan terang...

Tapi dalam rumah bergelita gelapnya. mulanya ingat tak bayar bill elektrik tapi bila check balik, dah bayar pun. intai apartment sebelah, terang benderang je. bukak main door, memang takde yang terang kecuali emergency light saja. merabalah sorang bini tanpa lakinya ni mencari mana letaknya lilin dengan lighter. mujur senang di cari, tak kalu bukak je api gas tu.




Tapi tulah, lilin pulak ala2 romantik gitu...bukannya terang pun. dahlah bila pasang banyak, panas berkuap pulak serata rumah.
Sudahnya pasang rechargeable light. rasanya boleh bertahan 1/2 jam je sebab lupa nak charge semula after guna tempoh hari. barulah terang sikit dan alhamdulillah 1/2 jam selepas tu...dunia ku terang semula. lepas tu tak lengah lagi, terus recharge lampu tu, buatnya terjadi lagi...taklah meraba dalam gelap.

8 comments:

Cho Zila said...

beringat sebelum kena.. cam sediakan payung sebelum hujan.. ni chargekan lampu sebelum blackout..

azieazah said...

Selalunya kita macam tu la kan? Dah kena baru teringat. Hehehe

romantik la sekejap malam tu ya?

Ema Blog said...

lilin mcm candle light dinner jer..hehehe

QasehnyaRania said...

cantik dah tapi berkuap tu yang tk ok tu

Ann Ishak said...

Cho Zila - hahaha betul la tu zila :)

Ann Ishak said...

azieazah - romantik dalam berkuap kak :)

Ann Ishak said...

Ema Blog - tau takpe, manelah nak terangnya :)

Ann Ishak said...

Qasehnya Rania - apa yang cantiknya sayang :)