Wednesday, February 20, 2013

My Spaghetti Carbonara with Vege & Meatball

Petang semalam hujan turun lebatnya dekat kawasan persekitaran Ampang, tempat oulsss macam mana pulak?!! dengan guruh kilat sabung menyabung, apa lagi main suiz pun jatuhlah. mujur saja waktu tu masih terang lagi, yelah waktu hujan lebat pun lebih kurang 630pm semalam. lama jugak hujan berlarutan, sampai malam...sedap tido sejuk je udara.

Bila hujan lebat ni perut pun apa lagi, mintak makan jugak walaupun sebelah paginya kemain insaf tak nak makan kan ahaksss. set dalam minda, makan untuk mengelakkan perut lapar dan sakit...bukannya untuk melantak sampai senak perut. saya terus masak sesuatu yang seimbang fibernya, Spaghetti Carbonara with Vege & Meatball. 
 
 tak payah resepilah, uolsss mesti pandai dah buat carbonara ni...

ingredient ikut apa saja yang ada di rumah, tak baik membazir

10 comments:

AnneRaini said...

nampak mengancam tu..nak buat jugaklah..hehe

QasehnyaRania said...

menarik la :)

tak hujan pulak ptg semalam area saya

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

yum..yum..nampak sedap tp saye tak pandai makan spageti..

aniswany said...

emmm dapnyeee....anis xpenah try lg msk spegeti cmni :) nnti blh try

Aine Ainun said...

aduhai...
mcm2 makanan ade dlm blog Ann ni,
lapar pulak saya ni..huhu

da la skrg sgt berselera makan...=)

Ann Ishak said...

Anne Raini - buat jangan tak buat :)

Ann Ishak said...

Qasehnya Rania - alhamdulillah :)

Ann Ishak said...

Mama Dhia Adwa aka Yana - senang je yana, campak2 lebur je janji ada sosnya :)

Ann Ishak said...

aniswany - cuba tau ;)

Ann Ishak said...

Aine Ainun - tengah berselera ni turutkan aja :)