Thursday, February 7, 2013

Najwa Ikan Bakar Geliga

Selepas check in di petangnya, kami rehat2 saja dalam bilik sambil menunggu waktu untuk dinner pulak. nak jalan2 di pantai pun malas, baik tido lagi bagus.

Bila dah selesai solat magrib, terus keluar menuju ke Kemaman...Kemaman - Cherating bukan jauh sangat pun. biasalah kalau dah dekat2 tu, mesti nak menjenguk 'miss monica' dekat sana. bukan nak tengok pantai Monica Bay tu, dah bosan kot sebab dah rumah dekat situ tapi nak menjenguk 'miss monica' kami. tak called pun sebelum tu, main terjah je terus balik rumah tapi miss monica takde. kunci rumah pun tak bawak. miss monica ni biasalah 12 jam dekat rumah, 12 jam lagi dekat hospital. hah mesti peningkan, sapa pulak miss monica ni. anak buah saya sebenarnya, dia seorang doktor pakar di Hospital Besar Kemaman. nak jumpa budak ni memang kena buat appoitment, tak kalu memang tak jumpa langsung.
 
Dah takde orang di rumah, kami cari makan di sekitar kawasan rumah je. kami terus menuju ke medan makan sebelah dengan Masjid Geliga. tempat makan pulak, kami memilih untuk makan di Najwa Ikan Bakar. Faizal suka betul makan dekat sini, katanya...awek dekat sini cun gilozzz. aku pulak kata...sengalll.
 
ulam ni saya yang punya...suka sangat makan jantung pisang rebus colek dengan sambal tempoyak tu
 
lai chi kang
 
sotong goreng tepung
 
siakap steam marvelous
 
kangkung goreng...harga makanan, dah lupa tapi overall makanan adalah sedap dan harga adalah berpatutan. nak kata murah tu taklah jugak.

8 comments:

Kakcik Nur said...

Nampak sedap semuanya. :)

Mie said...

Semanjang JJCM nampaknya... best jugak kan...

anis abdullah said...

ikan bakar dah lama tak adap..

lelaki apa lagi diorang nak, makanan sedap dan tengok perempuan..

Mimy Hamid said...

sutun goreng tepung la look nyummy

Ann Ishak said...

Kakcik Nur - :)

Ann Ishak said...

Mie - best :)

Ann Ishak said...

anis abdullah - haah betul la tu :)

Ann Ishak said...

Mimy Hamid - nyummeh :)