Monday, February 4, 2013

Terkenan mee bandung udang galah @ Bisik Bisik Shah Alam

Malam sebelum balik Seremban, malamnya Jumaat siangnya Khamis. Jumaat tu kan Hari Wilayah, maka cutilah sekian yang mencari rezeki di Kuala Lumpur. makan dulu dekat Shah Alam nu ha, lepas tu pusing balik terus ke Seremban...bolehlah janji dapat makan dekat Restoran Bisik Bisik, kata laki ku.
 
sedapnya air kedondong asam boi ni
 
Mulanya my laki sibuk nak makan mee bandung udang galah size A tapi dah habis pulok...terus order Mee Bandung Udang Biasa RM6.50 (alhamdulillah). niat jahat kan...asyik nak ngetok bini je ni. tekak ular sawa betul dia sebulan ni.
 
Tertarik dengan namanya, Mee Gulong. ni saya order. rasanya...not too bad, sedaplah jugak. mee ada dalam balut telur tu, kuahnya black pepper...ala2 nasi goreng pattaya uolsss.
 

Once taste, sure come again...katanya, tu yang datang lagi selang 2 hari selepas saya balik dari wedding di Teluk Intan. kali ni tapau je...Mee Bandung Udang Galah size A RM24.50. nak cuba try test, nak addressnya;

Restoran Bisik Bisik
Jalan Zirkon B 7/B, Seksyen 7
40000 Shah Alam, Selangor

12 comments:

sueshe said...

mee gulong tu nmpk cam sedap sgt.... adeiii..da la lapo ni...

Ena's Palace said...

semua tu nmpk sedap2 jer...
da mcm nasi pataya je mee gulong tuh!..

Cho Zila said...

boleh dicubain... suka udang galah... seksyen 7 shah alam memang macam2 derkan..

azieazah said...

Itu Mee Bandung Udang Galah yang masuk JJCM hari tu ya?

Wahhhh geramnya tengok udang galah tu.

Nora Karim said...

emmmm... mee gulung tu nampak menarik la...

Meebandung Kuah Kacang said...

Salam

Jemputlah cuba mee bandung kuah kacang 'odeon' batu pahat :)

Senarai Rakan niaga kami:-

Restoran Anjung Warisan
Jalan Petri, Johor Bahru (Belakang Yayasan Warisan Johor)
Waktu niaga: 7.30malam hingga 12malam


Gerai Makan MBJB Skudai Kiri
Gerai makan No.7 (Sebelah Cimb Bank)
Bertentang dengan Bangunan Petronas Bandar Baru Uda, JB
Waktu niaga: 3.30petang hingga 12malam


Teh Laris Kafe 21 Jalan Snuker 13/28, Seksyen 13, Tadisma Business park. Shah Alam. Setiap hari kecuali Ahad. 8am to 7pm


Stall Puan Aniza Muhamad (Mamak) Sebelah Pasaraya KK, Depan Pasar Awam, Pekan Sg.Besi, Kuala Lumpur. Waktu niaga: 7malam hingga 12malam


Kopitiam Sukand's
62 Jalan Bandar, Port Dickson


Restoran Syahirah
No.8L & 8M Jalan Tun Habab, Kota Tinggi (Sebaris Ambank, berhadapan Hotel Mayres)


Restoran Mama World
973 Jalan S2F22, garden Homes, Seremban 2


Warong Hijrah
10 Medan Selera Sebelah Bangunan LHDN, Jalan Pak Sako, Temerloh

Ann Ishak said...

sueshe - :)

Ann Ishak said...

Ena's Palace - haah tapi dekat dalam ada mee :)

Ann Ishak said...

Cho Zila - betul kak, petik je nak mane satu :)

Ann Ishak said...

azieazah - :)

Ann Ishak said...

Nora Karim - dan sedap jugak :)

Ann Ishak said...

Meebandung Kuah Kacang - terima kasih, boleh saya datang cuba nanti :)