Monday, March 25, 2013

Mengeteh time with anak2 buah

Malam Khamis yang lepas, masa tu dah 10++pm, dapat sms dari anak buah...mintak jemput mereka (ada 2 orang) bawak jalan2. puzzle weh masa tu, takkanlah saya nak ke Kulim semata2 nak bawak diorang jalan2 sebab mereka ni belajar di Kulim. rerupanya mereka ni sedang berada di Bandar Baru Bangi, ada program selama seminggu di sana sejak dari Isnin lepas. kiranya ni dah habis boring diorang terkurung seminggu tak dapat keluar...merayu2 suruh jemput. adoiiiiiiiiiiiiiiii memang tak bolehlah hati ni dengar rayuan diorang tu, terus je my laki ajak pegi jugak jemput diorang bawak keluar.

Untunglah ada paksu yang sanggup ambik macam ni...kalau nak harapkan saya sorang, memang tak kuasa nak melayan heh. dahlah besoknya keja. bila budak2 tu naik je keta, saya terus tanya nak pegi mane...memasing nak jalan2 dekat Uptown Danau Kota. okaylah bawakkan aje, diorang memang tak pernah ke sana lagi.

Bila dah sampai sana, terus mereka cakap..."ala...macam pasar malam je" :P

Jalanlah se-round dalam uptown tu, takde apa pun yang menarik perhatian mereka...penat berjalan adalah. lepas tu terus lepak minum2 je dekat Hayaki Danau Kota. bagi aura Kelantan meresap dalam jiwa budak2 ni coz lepas ni diorang akan further study at Universiti Malaysia Kelantan (UMK) ahaksss. menu siap ada gambar Pasar Siti Khadijah lagi.

Apa ni maksu?!!!

Eh order jelah, besok2 awak kena makan jugak makanan2 rupa tu...

Sudahnya tak makan pun, kami semua order minuman je.
 
 tetengah malam panas pulak tu, dapat makan Mango Ice Rock memang terbaek

 Toast peanut chocolate with ice cream memang tak kena langsung, rasanya out la...ice cream vanila takde ke?!!

Malam tu memang panas, air sejuk adalah pilihan utama kami semua. semuanya sedap cukup manisnya. memang parking kereta pun dekat2 je dengan Hayaki ni, takpe bayar sengget dari parking tepi jalan...tak tentu lagi selamatnya tidak. pada saya, dari kena parking tepi jalan...baik tak payah datang.

 saya dan my laki order jugak teh tarik, kaw kaw punya

Rasanya dalam 2++am kot baru hantar anak2 buah balik semula ke Bandar Baru Bangi, besok paginya ke office kepala adalah ting tong...

4 comments:

aniswany said...

teliur tgk Mango Ice Rock tu :p

KhaiRin : anies said...

ni bkn ngeteh lg ni...hehehe

Ann Ishak said...

aniswany - kan, nampak cantik je kalernya

Ann Ishak said...

anies - makan supper terus hiksss