Friday, April 12, 2013

Apo kono eh Pilah jammed ni

Dah rasa macam balik kampung masa raya pulak, kalau betul raya seronok jugak. sangkut lepas Pekan Pilah nak ke Seremban sampai 2 jam lamanya. oh haiiiiiiiiiiiii mujur dah singgah petrol pump sebelum tu, tak kalu mau hazab jiwa menahan nak terkucil.

Inilah situasi biasa bila balik kampung on weekend. Ahad tu kenalah mulakan perjalanan pulang sebelah pagi or sebelah malam, kurang sikit sesaknya. kalau sebelah petang, kena banyak bersabar ye, takde istilah nak hon potong memotong...pepaham jelah jalan kampung bukannya jalan highway. 

Asalnya saya dengan my laki plan nak tengok wayang dekat Seremban and terus balik ke KL tapi nan sompek eh. singgah Seremban untuk dinner je lepas tu terus pecut balik, dekat highway pun jammed jugak...bak kata teman ku, 'orang selatan ni suka bebenor balik kampung'. biasalah 'kampung' ni dekat dengan jiwa kami ahaksss anak2 belah selatan.

Bukan dekat Selangor je ada Ampang, dekat nogori pun ado dek. 

akibat boring duduk dalam kereta mengadap jammed...meh ambik gambo syok sendiri bersama berduaan

apa saja yang dapat capture, pokok langsat nan sebatang tapi buahnya oh ranum

akhirnya lepas dari hazab jammed, tak tunggu dah...tekan minyak sesajor

8 comments:

luqman zakaria said...

amboi..sempat jer bergambar sakan

waddah jannah said...

romantiknya sepasang suami isteri ni,,

Iha Zaliza said...

Haha comel2 je gambar tu.. baru den tahu kek nogori pun ado Ampang gak ruponyo..

Kesuma Angsana said...

sempat juga dlm jammed2 tu yer hehehe

Ann Ishak said...

luqman zakaria - sempat ko hihihi

Ann Ishak said...

waddah jannah - :)

Ann Ishak said...

iha zaliza - haah samo la kito

Ann Ishak said...

Kesuma Angsana - asalkan boleh hilangkan bosan, apa salahnya