Tuesday, April 9, 2013

Udang, resepi utamanya

Agenda makan tengah hari Sabtu yang lepas, makan di tempat yang mula mendapat nama dengan sambutan yang hebat selepas kedainya masuk dalam rancangan Majalah 3 satu ketika dulu. sampai sekarang, kalau pergi ke kedainya yang asal di Kuala Sepetang...perh penuh sesaja. walaupun panas, tetap penuh jugak dan yang paling best...tempat parking disediakan, surau pun dekat je. makanan pasti cepat sampai, jangan risau walaupun pelanggan tengah ramai.

But Sabtu tu taklah saya ke Kuala Sepetang, jauh weh...kini dah ada cawangan dekat Wangsa Maju. pada sesiapa yang teringin mengidam nak makan mee udang makcik jah ni, meh datang ke Wangsa Maju...pasti tak mengecewakan.
 
My laki order Kue Teow Goreng Biasa RM8, kue teow tu taklah banyak mane tapi yang membuatkan sampan tu penuh hanya kerana banyak udangnya.
 
Terangkat weh Nasi Goreng Udang Special RM12 ni. nampak takde udang pun, sekali selak je nasi, bertelur udang dalam tu :P udang besar dan segar, puas hati betul.
 
nikmat tekak dengan Tembikai Laici RM3.80
 
Sepinggan udang hasil dari sampan saya, asingkan dulu. bagi makan nasi lepas tu barulah makan udang tu...well knowing me macam tulah.

8 comments:

Ratu Hatiku said...

Wah...besar2 gak udang tu..sedapnya.. :)

Khai♥Rin : anies said...

kalu sy mkn, pastu non stop bersin ;-)

munna said...

munna pun kalau makan yg ada udang ... mesti udang tu makan last sekali...

Iha Zaliza said...

hehe akak sama macam iha, suka simpan lauk dulu nanti baru makan..

Ann Ishak said...

Ratu Hatiku - boleh tahan besar udangnya

Ann Ishak said...

anies - resdung ek

Ann Ishak said...

munna - sama la kita munna, leceh nak kopek kulit kan

Ann Ishak said...

iha zaliza - ye ke