Wednesday, June 26, 2013

Activity @ Kuching Waterfront

Activity selepas makan untuk setiap malam kami berada di Kuching, jalan2 @ Kuching Waterfront. haaaa bukan sesaja kita stay dekat Grand Margarita tu ek, ini salah satu sebabnya jugak...senang nak berjalan2 malam sekitar waterfront tu.
Lepas dinner we all balik hotel dulu coz my BIL malas nak jalan2 ni. dia prefer duduk mengadap tv sengsorang dalam bilik. kebetulan pulak terjumpa ini mahluk dekat lobi, terus tangkap ambik gambo. sporting pulak tu, terus terserlah kesengalan anak menantu cucu Hj Ishak dan Hjh Jaharah hiksss
My lovely family yang extra energetic kalau berjalan cuti2 ni, sebijik sangat ikut perangai arwah ayah kami.

Selain dari banyak gerai2, buskin group pun ada jugak. macam2 irama musik boleh dengar, nak gelek menari sama pun boleh tapi idoklah kami buat gitu ye. 
dah2 moh cepat, my laki memang bising je tau. ahlak nak berposing pun payah
Banyak gerai2 jualan sekitar Waterfront ni, fridge magnat, keychain, kain, baju, accessories gegirls, tikar, senduk2 pun banyak...pendek kata banyaklah benda yang boleh di cari belek beli cuma siapkan duit je lagi. 
This waterfront Kuching memang paling best kot yang pernah saya pegi. waterfront dekat negeri2 lain macam layu je kan. tu saya dah selamat memborong batik sarawak, kebetulan jumpa yang jenis kain lembut gemalai tu...ambik bayar saja.
Perjalanan sepanjang waterfront ni boleh tahan jauhnya tau. on the way balik hotel terus singgah beli burger ni pulak, lapo semula ko buatnya berjalan jauh2 ni. beli burger special 5 terus, sampai bilik sekelip mata jugak habisnya...dasar pirana sangat.

3 comments:

Aine Ainun said...

bestnya jalan sesama dgn family..=)

Kesuma Angsana said...

walla seronok jln2 ye

Mas Zull said...

assalamualaikum....bestnya...