Friday, June 28, 2013

Activity last day

Hari terakhir kami di Kuching, activity hanya di bandar Kuching sahaja. berjalan sesaja sekeliling kawasan jajahan yang dekat2 dengan hotel je. 
 
Sarapan pagi seperti biasa, menu saya masih yang simple2 dan mengenyangkan. ambik itu sikit ini sikit semuanya dapat merasa serba sikit.

 sudahnya makanan burung ni jugak yang saya ambik banyak...suka ko 

Dan Nestle Yogurt ni, harus ambik lebih simpan sikit dekat peti ais dalam bilik. pagi ni plan yang berjalan2 sekeliling bandar. ada yang plan nak pegi spa, ada yang plan nak mencari ikan terubuk masin lagi, ada yang plan nak tido je dalam bilik...ha lantak ikut la suka nak buat apa kan.

Sebelum tu pegi settlekan hal bilik hotel coz kami semua akan fly balik malamnya. jadi nak extend bilik lagi sehingga petang. alhamdulillah dapat dengan FOC sehingga 6pm, okay la sapa nak bagi kan. biasanya kena bayar additional hour, but we maintain only 1 room sahaja boleh untuk mandi or bersiap balik nanti.
 
Saya laki bini + my sista pegi menambah lagi pesanan ikan terubuk masin. ada pulak kiriman last minutes. kasi settle sampai ke hotel mereka boleh hantar petang nanti sebelum kami check out.

Selepas tu sambung lagi mencari kek lapis, tu la kan selagi tak balik ada je yang nak menambah tak cukup manjang beliannya hiksss. tu adalah view hotel dari seberang sungai Sarawak, buruk je ek tapi service bagus punya.

 salah satu mercu tanda Kuching jugak ni

Free n easy, kami bantai berjalan sakan shopping sekitar kawasan pelancongan ni. dah lepas penat berjalan, baru kami serbu spa pulak. 

shopping barang2 antik rumah, oh...memang suka la mak

2 comments:

Kathy Tuah said...

my hometown! tengok gambar2 ni x sabar dah nak balik raya nanti.. hihi~

Aine Ainun said...

Sana wajib beli ikan terubuk kn...