Friday, June 7, 2013

Manja dan Unimas

Masa dah sampai untuk menghantar orang yang nak kena tinggal di Kuching ni. tapi sebelum tu pegi lunch dulu dekat area yang tak jauh dengan UNIMAS sambil my sista nak beli baldi berus segala barang untuk keperluan anaknya nanti.
 
Tengok isi dalam pinggan pun dah tau kan sapa punya nasi, tentulah saya. saya kan tak pandai makan banyak sangat lauk dalam pinggan + tak suka berkuah sangat. sambal gesek campur mangga tu sumpah sedap ya amatttttttttt.
 
minum bersama air limau ais
 
Lepas selesai makan membeli barang keperluan, terus je transporter menghantar kami semua ke UNIMAS. suka betul sama masuk dalam ni, terasa semangat nak belajar balik tu berkobar2 bagaikan obor api pulak hiksss. bila sampai dekat sini, dah ramai pun student yang daftar masuk sejak dari pagi. kami pulak saja tak nak hantar Manja pegi awal2 sebab nak spent time bersama bawak jalan ke Sarikin.

Terus je my anak buah seorang lagi menguruskan pendaftaran masuk Manja. saya dengan maknya sibuk mengangkut barang2 si Manja ni. daddy nya pulak muka dah start sayu...adoiiiiiiiii
 
Bila dah selesai pendaftaran masuk dan terus je dapat hostel, meh terus angkut semua barang masuk ke bilik. Manja dapat hostel yang mempunyai 2 bilik (1 katil single + 1 double deck), ada dapur, satu bilik air, satu tandas, ada ruang tamu dan ada balkoni. gambo atas tu pandangan dari balkoni hostel tu la.

Manja : Anye tak nak katil atas, anye nak katil bawah (bercakap sambil merembeh2 air mata).

Kan dah ada drama air mata. tu muka terpaksa senyum tu walhal sebenarnya minah ni tak nak katil dekat atas. nak buat macam mana nak, dah roommate awak sampai dulu kan. tapi kini she manage to get katil bawah, ada sorang roomatenya tukar course lain dan terpaksa tukar hostel jugak.
 
Masa masuk, baju satu beg penuh je, sekarang kalau pergi...baju dah penuh satu almari. tu belum setahun lagi, bayangkan kalau dah 4-6 tahun nanti.
 
Bila dah selesai semuanya, bilik pun dah pasti di mana. barang semua dah complete, important document semuanya dah handover. sampai masanya untuk ditinggalkan. oh masa ni ada drama air mata jugak dengan ahkak ni sama bergenang air mata. sekali lagi, tu terpaksa senyum dalam air mata mengalir di pipi tu hiksss...
 
 
situasi masa nak ditinggalkan...tetiba UNIMAS "hujan" setempat ;) 

Belajar rajin2 ye nak, semoga berjaya di menara gading...amin

6 comments:

ZazaMyMoon said...

huwaaaa mmg sedih kalau dalam situation mcm tu.. makpak mana yg tak sedih kann..
nway belajar rajin2 yer manja.. ;)

::EIDA:: said...

Ida pun dulu study meroyan dapat katil atas.. hahhahaha... sib baik roomate baik, die bg katil die kat ida.. ahahahhaha.. eii tak suka panjat2 .. ;p

Kathy Tuah said...

terus teringat kpg di kuching bila nampak perkataan unimas :) apa2 pun tahniah buat manja..

Mimy Hamid said...

bye manja study elok ye tempat org...sedih la kak...manja ni kenal nama dari dia sekolah kan...selalu la akak duk citer pasal dia..dah besar

hana hadi said...

eh, kalau adik hana daftar sini maknanya kita boleh jumpa lah.. sebab adik hana pun dapat unimas. tapi dia pilih matrik selagor...huhu

LaLa mhdnor said...

dah dua kali merasa situasi macam tu