Tuesday, June 4, 2013

Shopping @ Sarikin

Sambungan cerita Kuching yang tak habis lagi...
 
We oulsss stay at Grand Margherita Hotel Kuching. very near to waterfrond, jalan kaki je dah sampai ke tempat happening tu, view bilik pun menghadap sungai sarawak yang dok kami ulang alik menyeberang naik bot. ruang bilik yang besar membolehkan kami duduk 4 orang setiap bilik, ambik 2 bilik divided to 1 room for female dan 1 room for male. kami semua ada 3 couple, oh kan dah safe satu bilik di situ. adik beradik je semua, apa salahnya berkongsi bilik kan.

Sarapan pagi di sini adalah peringkat heaven. ada banyakkkkkkkkkkkk makanan disediakan. kami duduk sini seminggu baru boleh habis merasa semua makanan sarapan yang disediakan. 
 
Ini yang saya makan untuk sarapan hari tu. dah cukup kenyang sampai sentak di perut.
 
Dan hari itu jugaklah nak hantar ni budak masuk ke UNIMAS. meh peluk maksu ketat2 dulu, buat pengubat rindu.
 
Bergambar bersama Manja sebelum dia kami hantar masuk UNIMAS tapi sebelum tu nak bawak pegi jejalan dulu di Sarikin.
 
Tempat tujuan pertama adalah ke Sarikin. perjalanan adalah jauh dalam 2 jam kot dan jalannya adohaiiii banyak lubang. our transporter pulak very the peramah dan kalau bawak van tu punyalah lemah gemalai slownya. tempat yang menjadi tarikan dekat Sarikin ni adalah pasarnya, uolsss pernah pegi Wang Kelian tak...ha lebih kurang macam tulah tempatnya. 

Dekat pasar ni saya teruja sangat dengan satu kedai tu, jual alas meja je semuanya. memang memborong alas meja lace sesaja, best betul saya dapat beli alas meja untuk stock setahun ni...tak pepasal je boleh berbahasa indo di sini, ya non beli non gitu. lepas ni nak datang lagilah sini, boleh borong alas meja untuk tahun depan pulak hiksss. habislah Lovely Lace, hilang dah customer setia kamu ;). pasar ni hanya ada pada hujung minggu sahaja bermula Jumaat sehingga Ahad dan di nasihatkan datang awal, taklah panas sangat kalau nak berjalan coz open space kan.
 
My anak buah dah tersangkut dengan gitar ni, maklumlah tengah IN sekarang katanya. gigih la nak membawak balik 2 biji gitar ni ke semenanjung.

7 comments:

nea lopah said...

best nye g sarikin. mcm2 ada....

Miss Volvo said...

bila nak mai sabah plak? :P

Mie said...

Pernah sampai Serikin ni. Kebanyakan yg berniaga di situ asal dari Indonesia. Tapi barang memang agak murah...

Kesuma Angsana said...

pergh gitar2 tu comey giler hehehe

Kesuma Angsana said...

pergh gitar2 tu comey giler hehehe

Mizz ErMa said...

0o, patut la..kira sambil menyelam minum air lah ye..hehe sy lak xpenah lg menjejakkan kaki kat sarawak nie..

wantie said...

Cutenya photo giter tu. Dulu my abg ada gak guiter tu. Tapi biasalah...tak pandai main ketuk ketuk je lah...