Monday, July 15, 2013

Acara batal dengan sendirinya

Agenda semalam tak menjadi, mujur tak beria sangat plannya tapi kalau beria pun still boleh pegi walau tanpa berkumpulan kan. saya dengan berbuka dengan mertua, one of my bbf dengan tak sihat cerry berry nya, tinggal sepasang ni je yang available tapi tak best kalau tak cukup corum. makanya dengan segala hormat, program bersahur adalah batal dengan sendirinya.

Takpe, mungkin takde rezeki nak ketemu beramah mesra. i'm planning untuk another agenda pulak, tak la beria plan pun...ajak2 gitu je. kadang2 ajak2 gitu tu yang menjadi kan dari planning bagai nak roboh tu. tengok la nanti, menjadi atau tidaknya dengan harapan kalau menjadi kan best...tapi kalau tak berezeki jugak, nak buat macam mana.

Tapi still nak jumpa mereka2 yang dekat di hati mata ku ni sentiasa sebelum lebaran tiba :)

Walau di bulan Ramadhan, kalau dah terpaksa travel...kena travel la jugak. tugas tetap tugas, itu amanah kan dan wajib kita selesaikan tanpa culas. 

Beberapa hari yang lepas saya terpaksa terbang ke Kota Kinabalu atas urusan kerja. tak lama, cuma sehari semalam je...alhamdulillah. bulan Ramadhan ni memang malas sikit nak meninggalkan rumah lelama. saya memilih untuk fly waktu malam last flight agar boleh berbuka dahulu dan solat. sampai airport, terus terjah fav cafe
 
order siap2 minuman
 
dan makanan. cukup tu untuk saya sorang, perut cepat kenyang nowadays :)
 
Yang ni paling syok, my laki boleh ikut. kebetulan dia cuti dan cocok sangat dengan masa yang saya kena travel, makanya perangkut mamat ni sekali. waktu saya kerja nanti pandai2 la dia nak bawak diri yang besar tu kan hiksss
 
Alhamdulillah waktu ni dah berbuka, gilir2 pegi surau...kalau sorang harus saya bawak bagpack je, senang nak angkut. selalu dah macam ni cuma kalau hal2 keja ni payah sangat nak masuk entry.
 
Sementara nak menunggu waktu nak masuk, mata waktu ni memang dah merintih nak tido je. bestnya kalau jadi minah belakang saya tu, selamba je landing siap meringkot lagi. penat nau gamaknya ye...

11 comments:

Aishah Jahirah said...

amboi siap tido minah belakang tu ye...heheh

Mizz ErMa said...

best lah hubby boleh ikot..xde la boring sgt travel sorang2..hehehe

Che Rosliza Che Mat said...

hihihi nampak minah belakang tue tidur...tak malu betul..mungkin dia penat kot..

pena rozie said...

Wow.... Best tu....

Masya said...

lamanya tak update entry ... sibuk pg travel yer..

Aien Not Alien said...

tengok gambar last tu...teringat lak saya pernah sekali macam tu, penat sangat punya pasal. tapi takdelah tidur...cuma lunjurkan kaki buat regangan otot. itupun orang dah memandang...inikan pula tidur. haha.

Mimy Hamid said...

i tak dekat di hati u la...huhuhu...jom buka rumah i...potluck

Azian Elias said...

Puasa kalau travel ni mmg susah kan. Tak seronok pun iye. Tapi u gi dgn hubby..ok lah..hubby akaknpun gi kk last monday then balik last thursday..

wahida said...

ok lah tu...hubby boleh join sekali...kalau tak, sure lagi boring...

anis abdullah said...

Untung sikit ada laki ikut ni. Takdela boring

Cik Lieza said...

ouh starbucks! feveret yg amat!