Wednesday, August 7, 2013

Pagi tadi kisahnya...

Pagi tadi bangunnya awal dong, pikirin mau bersahur tapi enggak sempat. masaknya lagi langsung sampe subuh. oh...salah channel, terbukak Bintang pulak. 

Pagi tadi saya bangun 4am semata2 nak memasak daging black pepper untuk portluck ari raya office my laki. masak untuk 100 orang makan, terus keluar kuali paling besau...mujur tak ada kawah je lagi. daging dah siap potong malam tadi lagi, itu part my laki la yang settlekan. saya dah tido awal sebab nak bangun awal. niatnya nak sahur sekalian makan nasi tapi tak sempat. bila pepagi ni bergeraknya agak lambat pulak. oh haiiiiii tahun depan jangan mintak la bini mu ni masak banyak2 gini, tak terkuak kaup sudip tu tau... dah tahun depan sila mintak menu lain pulak, yang senang2 tak payah nak masak2 ni, boleh main petik2 order je.

Dah tak sempat nak masak nasi, ini jela juadah bersahur saya pagi tadi. buat white coffee makan la dengan kuih cincin ni. nak makan kuih raya, tak lalu rasanya. sediakan jugak black coffee untuk my laki breakfast makan dengan biskut. 

stock yang sentiada ada di rumah sekarang ni, habis habis ada balik kan. sekarang ni senang nak dapat sejak 2 menjak anak buah belajar dekat Kuching ni coz maknya yang lebih setiap bulan nak ke sana tengok anak je manjang... 

4 comments:

ZazaMyMoon said...

sedap kuih cincin tu kann.
tapi cukup ke bersahur dgn kuih cincin je Ann?? :p

Kakzakie said...

Sabah kan femes kuih cincin ini Ann. Elok juglah jadi makanan utk bersahur..

Kesuma Angsana said...

sedap juga ni, KA pun suka kuih cincin ni !

Sya Mimie said...

knyng ke mkan gitu je? kalau sy 4-5 jam kemudian msti perut nynyi2..hehee