Tuesday, August 13, 2013

Pre Merdeka holiday

Kita cuti hari ni. bestnya duduk senang lenang dekat rumah.

Bila perut terasa lapar mintak di isi, ambik kunci kereta start engine, terus gerak pegi cari apa yang teringin di tekak nak makan. my laki keja so partner makan kena cari orang lain la pulak. it's so kay, senang je nak cari...ada je yang sudi dibelanjakan makan kannnn. hari ni kita branches je, makan around 1130am tadi.

Tempat makan pilihan di hati, Wong Solo Restaurant dekat Taman Dagang je, dekat seberang jalan dari rumah hiksss

tekak teringin amat nak makan ayam bakar, sedap je tengok gambo ni kan. tapi kenapa ayam dekat cawangan BTP tu kering je...

lauk tambahan, nak kulit muka gebus licins...sila makan tempe bebanyak

teh tarik untuk si dia yang menemani and air kelapa untuk saya

sedap betul pulun keropok melinja ni, tapi dekat sini (ampang branch) harganya agak mahal berbanding cawangan yang lain

ni pulak menu si dia yang meneman, ishhhh macam dengan scandal pulak. tapi biarkan, my laki dah tak senang jiwa raga tuh dekat office.

Anyway selamat menyambut hari kemerdekaan negara kita yang ke 56 tahun. dah lama negara kita merdeka, tapi masih lagi ada mentality yang tak merdeka dari dalam jiwa. jangan begitu...

Rasa2nya ada tak tayangan movie Bukit Kepung malam ni...?!!!

6 comments:

deno said...

wahh... sedap tu... deno duk umah je minum milo makan nasik^^

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Sedap2nya..... nak carik gak la pagi ni menu sedap2 camni. Takde ke jual on9 ye?. Huhu!!.

LYAfrina said...

SALAM merdeka ann..

ni ala2 ayam penyet tu la kan.. dgn lya krg kena dgn tekak..cz nasi dia x bkuah kan.. rasa mcm terlekat.. tp..ayam/lauk pauk dia mmg sedap

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

amboi kemain sedap semuanyer tu telan ailio saya nengok ayam bakor tu mak aih...

Azian Elias said...

teringin pulak nak minum air kelapa macam tu. seger je.

.:fyzz:. said...

waduh..terangkat banget..sedapppp