Thursday, September 5, 2013

Ikut cara CikTa

Sapa baca Harian Metro hari ni, pasal CikTa kita menjaga berat badan. formula dia menjaga berat badan dengan hanya menggunakan pakaian saja. kalau baju sendat bermakna berat badannya dah naik la tu. kalau baju yang di pakai longgar, bermakna berat badan adalah terkawal. 

Bagus jugak guna cara gini ek, barulah molek nak tau badan kita ni dah naik or turun kan. kalau saya memula dulu pakai "S", lepas tu dah ke "M" pulak & sekarang ni dah mula ke "L"...apakahhhhhhh?!!!! 

Baru perasan, saya hanya mengikut je size badan terkini yang makin mengembang ni tanpa ada initiative untuk nak mengekalkan size asal or at least mengecilkan apa yang patut di kecil. workout memang ada tapi dah jarang jarang dah katanya. 

Secara tak langsung, berguna jugak formula CikTa ni, boleh guna pakai. mulai hari ni saya pun nak guna cara yang sama la...Baju sendat "monitor" berat...hiksss

still boleh makan KFC sekiranya baju bersize "M" masih boleh di pakai lagi :)

tapi cuba elakkan cari KFC di malam hari walaupun lapar menguasai minda...hokalohhhhhh ni yang payah. 

4 comments:

Khai♥Rin : anies said...

sy x leh ikut caraa cik ta ni...heheheheh

Kathy Tuah said...

sama! saya pun dari size S ke L T_T

Mrs. Ady Firdaus said...

hadoi kalo ikut cikta nanti ai meleps dari dia kak hahhahahha gitew pulak lawak2 noh petang hari

Fizalinolie said...

Cik Ta memang cantik. Berguna gak cara cik Ta. Boleh pakai idea dia tu.