Monday, September 16, 2013

Selamat hari Malaysia

Please scroll below for the new entry...ni post melekat tak tau sampai bila hikssss

Saya sayang negara saya Malaysia. negara tempat kelahiran saya, tempat saya membesar sehingga sekarang sudah berkahwin pun. negara yang menjadi punca rezeki saya dan keluarga. negara yang memberikan perasan bahagia dan selamat setiap masa. 

Terima kasih Malaysia kerana memberikan hari cuti umum hari ni, best dapat cuti 3 hari. dapat saya keluar breakfast bersama keluarga tercinta sambil makan bihun soto sedap ni dan meluangkan masa bersama mereka.
Terima kasih kerana menjaga keamanan sejagat. masih boleh lagi pergi ke mana2, masih boleh keluar shopping, masih boleh keluar beriadah, masih boleh keluar untuk mengeteh dengan kawan2 cuma sekarang teh tarik dah naik harga 20 sen. nasi lemak pun dah jadi RM1.20. semuanya dah naik 2o sen...itu je kot yang rasa terbeban sekarang ni. semua benda nak berkandarkan dengan minyak sekarang gamaknya...

13 comments:

Yumida Huda said...

sedapnye teh tarik tu
selamat hari malaysia
kalau free, jemput LIKE post ni:

LIKE SINI

TQ :)

munna said...

salam hari malaysia.... munna keluar bawa anak2 main air kat gambang water park je smlm.... reward utk kakak meya yg dah tak bersimen tgn dia tu

Bitt (double IS) said...

selamat hari malaysia :)

aniswany lazim said...

hari malaysia just spending time duduk tengokkkk je tv..hihihi

Kesuma Angsana said...

betullah tu, segala benda dah naik skang ni !

Kancil 8349 said...

dah lama ndak minum teh tarik..nescafe je selalu

Tihara said...

sedapnya soto dia kan, terasa nak pi cari soto plak

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hr malaysia lepas sy duduk umah jer lyn anak :)

Qhaifa Nur said...

bangga menjadi anak malaysia...

Ema Johari said...

soto sedap makan..tp yg pasti asingkan tauge...hehehe

link terbaru : http://emarieys.com

Liza Razak said...

betul tu sis..bersyukur negara kita ni aman damai kan..cuma tak best part minyak naik harga tu je..hehe

Umi Qi said...

Selamat hari malaysia...masih belum terlambat untuk wish kan...

Pn. Sheila said...

YUMMM....sedapnyer soto tu... nampak pun dh terliur...