Tuesday, September 24, 2013

Sepintas lalu...suasana raya yang lepas

Seperti yang telah dijanjikan, nah inilah dia suasana hari raya Aidilfitri yang lepas untuk keluarga arwah Hj Ishak & arwah Hjh Jaharah. dah nak raya Aidiladha pulak ye baru nak keluar gambo hari raya puasa...

Sesi bergambar biasanya selepas balik dari sembahyang sunat hari raya dan selepas bermaafan. gambo bermaafan memang takde sebab tak dannya nak mengesat air mata hingus dengan nak memetik camera kan.

Okay meh terus ke family potret...
 
My 1st sista, anak tak lengkap tu. yang sulung beraya di Europe dan yang ke dua beraya di Pekan Kuantan rumah mertua. warna dah sedondon tapi yang hijau tu terpesong sorang sebab baju raya tak siap ko. terpaksa baru raya kedua interprem hari raya pertama :P
 
My 1st brother, ni pun anak tak lengkap jugak. yang sulung beraya di Hospital Kuala Terengganu, On Call tak dapat cuti. kami buat telecon pepagi wish selamat hari raya je dekat dia. tak cakap lama2 la coz budak tu dah melalak nak balik dan2 tu jugak...cenggeng tak habis2.
 
My 2nd brother, yang ni anak lengkap tapi bini pulak takde. tah buat apa pulak masa ni, tak dan nak tunggu.
 
My 2nd sista, one perfect family. 
 
My 3th brother, one perfect family jugak. that's the reason kenapa saya tak bertema merah tahun ni :( my bro ni kemaruk nak merah pulak tahun ni, kemain awal2 lagi dia dah declare walhal kakak ipar tu dah ada warna lain nak pakai, weh member pakai kuasa veto, tu yang memerah sefamily.
 
My 3th lil sis, saya la sapa lai hiksss. plan asal memang nak merah hari pertama tapi kena bagi laluan dekat orang lain da. merah kita keluar hari raya ke dua je tapi masih ada merah jugak dekat samping my laki. sila perasan sofa tu tak sama dengan sofa yang mereka2 sebelum tu pakai. sadis ko, ada ke patut anak2 buah semua kata baju raya ahkak yang meletopsss ni corak macam sofa tu...makan hari ahkak tau di pagi hari raya. terus tukar sofa lain pulak.
 
Since saya dah mulakan dengan sofa jati ni, dah ada orang jeles...nak jugak tumpang bergambo kan. lepas tu nak jugak berdua2an macam kami hiksss.
 
macam kopel2 gitu walhal belakang camera tu berderet je anak2 menunggu giliran bergambo
 
diorang ni semua jeles saya bergambo berdua, sakan berebut nak berdua jugak
 
ni lagi tak menahan, dah macam baru kawin je tengok ;P

5 comments:

zana fahmi said...

Wah...gambar raya aidilfitri baru tayang, dah nak masuk raya haji ni...hehe. Oklah semua ada. Kita org ni kalau part gambar mmg susah, maklumlah...emak punya cucu dah berpuluh, tak larat nak nyusunnya.

Kesuma Angsana said...

suka tgk pic2 raya ni hehehe

NzA said...

ambil mood raya tu sbb xlama lg nk raya haji pulak....he2x...apapn semua pic tu sgt2 nice....

Dee said...

byknya pic raya..tak update syg lah kan..hehehe..

wantie said...

alahai ciannya.. ada ka patut di samakan baju ngan kain sofa. snagat sangat tak patut. bukan takat makan ati je, boleh down satu hari tau.

BTW memang best. semua sporting