Tuesday, November 26, 2013

Arnab oh arnab

Gila kentang hari ni bila baca dalam newpaper semalam, pasangan berusia 13 tahun dengan 20 tahun bercerai talak 3. macam tak percaya pun ye jugak, budak form 1 dah pegang title janda...terlalu muda. mujur takde anak je lagi. tak kalu, tak pepasal makpak yang kena jaga cucu dari kecik sampai besar.

Memang dah tertulis setakat itu saja jodoh pasangan ni tapi setiap orang mesti ada perseption sendiri dengan perkara tersebut...mengaku je lah hihihi. saya pun sama tapi sapalah kita nak mempersoalkan perkara yang dah terjadi. semoga kisah ni menjadi pengajaran untuk kita dan seluruh keluarga. nikah kawin ni bukan satu perkara yang mudah, hari ni kawin besok cerai...wah semudah ABC je kan.

Macam2 kisah kehidupan hari2 ni, kalau nak turut memang tak terturut. tapi itulah lumrah alam. ada yang gembira, tak gembiranya.

Masa hari bertandang rumah makcik yang lepas, kami suka dengan satu benda ni. kemain ralit kami mengadapnya;  

Comel kan...paling cute bila minum air tu. geram nak pegang tapi arnab ni susah nak duduk diam. tak tau mana jantan betina tapi duduk berasingan sangkar. terus my laki teruja nak bela arnab pulak, oh memang tidak saya layan pun. agak2 la rumah atas langit nak bela macam2 binatang ni. 

3 comments:

LYAfrina said...

ermm.. itu r.. tkejut gak.. tp yelah.. dah xde jodoh.. tp usia pgantin pompuan tu tlalu muda.. klo lya dulu, umur 13 thn sibuk duk main dgn bdk2 lagi.. tp zaman skarang, maybe sbb teknologi..mmg bdk2 cpt matured.. kecik2 pon dh reti bkasih-kasihan kan..

alahai..byknyer mak cik bela arnab..

Mizz ErMa said...

ha ah la, comelnya rabbit tu..tang budak2 tu pulak, kurang ilmu rumah tangga kot..kalo x xkan la sampai talak 3 semata2 xde persefahaman kan..

missShila Nget said...

kesian kan..
memuda dugaan mcm tu..

kite ms 13 tahun main paya lagi..
mana nk fikir pasal laki, cerai, janda bagai semua..

rabbit memang comel..bela la kak..zoo atas langit yg pertama mungkin..? haha