Monday, November 4, 2013

Benteng Malam Port Dickson

Hi uolsss, kelat je muka. relak la besok cuti lagi kan, saya pun keja jugak hari ni. pada yang ambik cuti direct tu mesti dah seronok sakan dengan agenda memasing kan. in sya Allah semoga dipermudahkan segala perancangan kalian.

Since hari ni ramai je yang masih bercuti, office pun senyap sikit la...boss saya pun cuti jugak, tu pasal staff yang lain2 boleh "mabuk2" hari ni hiksss.

Nak sambung semula kisah gateway to Port Dickson kami. selepas check in hotel, terus saja rehat2 lurus2 badan + tido sampai ke petang. tak turun pun jalan2 tepi pantai. seronok gamaknya menikmati pemandangan waktu matahari terbenam hanya dari tirai kamar. 

Lepas solat magrib, siap2 untuk keluar cari makan. dekat PD ni tak banyak sangat tempat makan yang saya tau. tapi saya dah plan nak pegi makan dekat satu tempat ni, nostalgia jugaklah coz dekat sinilah saya selalu lepak2 dengan kawan2 masa sekolah dulu. pernah jugak datang sini dengan boypren (boyfriend) lama. tapi kali ni saya datang bawak my laki pulak. laki buat tak layan je bila saya informed dia yang tempat ni adalah tempat saya dating2 dulu :)
 
 bihun tomyam
 
daging masak black pepper dengan nasi putih

Tempat makan yang saya maksudkan adalah di Benteng Malam Port Dickson, berhadapan dengan Jabatan Kastam Di Raja Malaysia Port Dickson. dekat sini ada terdapat banyak gerai makan dan pelbagai jenis makanan disajikan di sini. kalau dah tepu tak tau nak makan di mana bila berada di PD ni, meh jemput datang ke sini...gerai open air punya.

6 comments:

Khai♥Rin : anies said...

kalu g PD mmg pening nk pilih gerai / resto yg sedap2...

p/s smlm punya run sikit punya giler laa... x puas ati pon ye dgn organizer tp sabo je la...1st time buat event ni... rs nyer yg world diabetes tu x dpt join sbb ada hal family

Kesuma Angsana said...

mmg best kat sini kan !

Nizam Ijam said...

sedapnyer.. terilur tengok :)

nizamijam.com

anis abdullah said...

Daging black pepper sedapnya

Amanda Suria said...

daging black pepper tu buat SA terliur

umi alya said...

bila sebut pasal cuti, urmmm 4 hari bercuti belum cukup lagi, masih tak puas bergolek2 kt umah, sok dah nak keja..