Wednesday, November 20, 2013

Kucing, orkit dan badminton

Keluarga besar saya adalah pencinta kucing. setiap rumah my sistas or my brothers pasti ada kucing. sampai la rumah saya pun ada jugak mahluk kesayangan ni. 
ni namanya comel


ni namanya abok
My laki jugak pencinta kucing, takde masalah langsung. just ada sorang my SIL yang tak suka dengan kucing tapi anak perempuannya bela kucing. hahhhhh terpaksa hadapkan jugakla, mujur je orang lain dalam keluarga tu boleh handle.

Paling seronok kalau setiap petang si comel berbulu ni dapat lepas bebas, semua corok nak dimasuknya. lalat terbang pun gigih nak pegi tangkap. dapat landing atas simen dekat kazebo ni, golek2 macam mintak kena angkat je.
My sista's rumah orkit, ada dua kiri dan kanan kazebo ni.

Activity riadah petang2 bila balik berkumpul, wajib usung reket jugak. mesti ada punya acara lawan badminton walaupun tanpa net. hantam sajalah asalkan dapat keluar peluh sudah.

6 comments:

Mimy Hamid said...

cantik nya deretan orkid tu...lawa la

msredcheesecake said...

nak sgt bela kucing tapi hasben tak berapa nk suka...

Gieyana said...

Suka juga kucing but kt penang ni x sesuai bela psl umah flat...

Comey kucing2 tue..:-)

Azhafizah Md Nor said...

comelnye kucing..bulusss die gebu gebas tu..orkid pun cantik cantik je bunganya tersusun. :)

Qhaifa Nur said...

famili MIL suka kucing...
alahai comelnya...

Don't Afraid to Try said...

terima kasih sudi follow blog sy..sy pn pencinta kucing..ade 6 ekor kt rumah ni haaa..