Tuesday, November 19, 2013

Majlis akikah @ Senawang

Selepas breakfast, cepat2 naik ke bilik untuk bersiap2 bagi menghadiri majlis akikah anak my cousin di Senawang.
 
Sambil bersiap2 tu, mata ni tak sudah2 nak tengok rumah yang diseberang tu. bila waktu siang ni nampak macam kecik je tapi sebenarnya rumah tu besar. masih dalam tanda tanya jugak, tak tau sapa pemilik rumah tu.

Bila dah ready, cepat turun dah terus drive ke Senawang, majlis akan bermula sebelum solat zohor. waktu ni pun dah nearly 11am. telephone dah tak berhenti2 berbunyi, banyak soalan menjurus kepada bila nak sampai. 
 
Akhirnya kami sampai on time, tapi on time makan la. marhaban semua dah habis. kira okay la, langkah kanan orang kata kan. sampai2 je terus mencekik sambil gebang2. tak terus balik selepas makan, tak manis pulak...dah la sampai lewat. stay lagi sampai tuan rumah hidang minum petang segala, dalam 4pm baru berangsur balik.

Tiada langsung gambar yang saya snap sepanjang berada di Senawang rumah my auntie. ye la sampainya majlis dah berlalu, pengantin kecik pun dah tukar baju...

5 comments:

Kakzakie said...

Ini pengelat ni Ann. Sampai-sampai tinggal makan aje ye:)

fazitaismail said...

loll..
mana pic panten kecikk..
tak aci nie..hihi..

wahhh nice jekk nampak pic rumah tu kan..hmmm sape lah owner dia tu kan..hihi

Cho Zila said...

ha.. ha.. on timeler sangat...
okler tu...

Gieyana said...

Nk tgk picture pengantin kecik..x der ka? :-)

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...ann,

on timer lah... langkah kanan.

mselim3