Monday, January 20, 2014

Jenazah Nursyafiqah Adawiyyah Selamat Dikebumikan

Seminggu yang lepas kita telah dikejutkan dengan berita kematian seorang kanak2 perempuan di sebuah rumah kosong di Terengganu. kesian betul nasib kanak2 perempuan tu. kanak2 sebesar itu, adalah sangat mustahil untuk mampu mempertahankan dirinya...dah yang jantan berkepalakan manusia tak guna ni sewenang2nya mengambil kesempatan. sanggup memperlakukan perkara terkutuk tu dengan kanak2 yang jauh lebih lemah darinya. 

Bila kenang2kan balik, alangkah bagusnya kalau kita menjalankan hukuman hudud di negara ni...baru mereka2 yang terkutuk ni takut nak melakukan perkara yang memang dah terkutuk tu. bunuh dibalas bunuh....ishhhhhh geram pulak ahkak tau.

Yang menjadi tanda tanya, kenapa tidak pernah dilaporkan pasal kehilangan kanak2 ini ek, sedangkan ketika mayatnya dijumpa pun keadaannya sudah berbau...bermakna kanak2 ni mungkin telah hilang beberapa hari sebelum dijumpai.

Semoga roh kanak2 ini sentiasa dibawah rahmat yang maha Esa, al-Fatihah

Kes pembunuhan ke atas kanak-kanak berusia dua tahun, Nursyafiqah Adawiyyah Abdullah disifatkan paling kejam pernah berlaku di Terengganu.
Ironinya, nyawa mangsa melayang ditangan penagih dadah yang juga kekasih si ibu.
Bagaiamanapun, jenazah Nursyafiqah Adawiyyah Abdullah selamat dikebumikan di tanah perkuburan Kampung Limbong Paka selepas solat maghrib semalam.
Suasana pilu menyelubungi tanah perkuburan ini sebaik jasad Nursyafiqah dimasukkan ke liang lahad.
Terdahulu jenazah dibawa pulang dari bilik mayat Hospital Sultanah Nur Zahirah, HSNZ Kuala Terengganu.
Ibu bapa mangsa dibenarkan melawat jenazah di unit forensik hospital itu kira-kira jam 12.30 tengah hari semalam.
Ibunya yang juga suspek kes pembunuhan itu bersama suaminya sedang menjalani penjara di Marang diberi tempoh 20 minit berada di sisi jenazah sebelum bapanya dibawa semula ke penjara Marang.
Dalam kejadian kira-kira pukul 3.20 tiga hari lalu, mayat kanak-kanak malang itu ditemui seorang pengawal keselamatan yang membuat rondaan di lokasi kejadian sebelum terhidu bau busuk dari arah sebuah rumah.
Pengawal keselamatan itu yang kemudiannya memasuki rumah berkenaan terkejut apabila melihat mayat seorang kanak-kanak dalam keadaan separuh bogel terbaring di dalam tandas dan berlumuran darah lalu melaporkan kepada majikannya sebelum membuat laporan polis.

 
Saya baru terima bungkusan dari my friend, selain dari online shopping, direct shopping pun layan jugak weh. bila kengkawan office suka meniaga secara2 sorok ni, dengan kita2 jugak terjebak sama sorok2 beli jugak kan. dengan syarat sentiasalah check acc email personal masing2 coz we are not allow to use corporate email for personal interest. bila shopping direct ni, kelebihannya boleh cuba try test dulu di badan. kira sesuai boleh terus beli je, tak la rasa bersalah sangat dah takdelah kes tersalah beli or tersalah size hiksss.

Hujung2 bulan ni, gaji pun dah dapat + cuti panjang lagi next week kan...kepada yang tak kemana2 tu seperti saya, happy online shopping ye. 

8 comments:

babYpose said...

Nauzubilahiminzaligh. Oh rajin shopping online, best tengok-tengok, kadang terjebak jugak :)

BUNDA a.k.a KN said...

sekarang ni kaum kerabat sendiri pun tak boleh dipercayai...

kesian simangsa...semoga arwah aman disana...aamiin

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Betul tu. Saya pun sokong hukum hudud!.

Masya said...

Alfatihah moga rohnya sentiasa tenang....

are_lin@yu said...

moga rohnya tenang di sana..

Azhafizah Md Nor said...

sedih dengar cerita ni..sampai begitu sekali kekejaman manusia yang bertopengkan binatang..

Al-fatihah...

Kesuma Angsana said...

sedih dgn cerita ni... lama x menyopping online ni !