Friday, February 21, 2014

Pendedahan Hotel Richmoore!! jalan pudu oleh pelancong jepun!

Mungkin ramai yang tidak tahu dimana letaknya hotel richmoore ini. Aktiviti apa yang dijalankan sebenarnya di jalan pasar ini, sehingga lewat pagi. Gambar dibawah diambil oleh pelancong dari jepun.

Seperti mana anda lihat gambar- gambar yang di ambil semua nya pada waktu siang, barangkali sorok - sorok untuk ambil. Sebab ada penduduk di sekitar itu mengatakan " kalau nak masuk dalam jaga diri baik - baik sebab ada mata - mata yang memerhatikan setiap pegerakan" Ada pula satu cerita kejadian ini belaku sangat pantas, di mana ada satu pelanggan berbangsa bangladesh cuba menganggu pelacur yang berada di sekitar kawasan itu, lalu dia ditarik dan dibunuh atau kerat dan campak ke sungai.

Di mana jika kita melihat pelangan terdiri daripada pendatang asing seperti bangladesh, indonesia, vietnam malah pemuda melayu pun ramai mengunjungi tempat pelacuran jalan pasar ini.

Jika anda meninjau sekitar kawasan ini ianya amatlah kotor dan berbau tidak sihat! Sampah sarap dibiarkan berlonggok anjing berkeliaran. Ada juga pemuda pemuda melayu yang ambil kesempatan atas mengenakan parking dalam kadar 5 ke 10 ringgit, walaupun mereka tidak mempunyai hak untuk mengaut duit parking.






Familiar dengan kawasan Pudu, mesti familiar jugak dengan hotel ni kan. pernah je saya nampak hotel ni, selalu jugak la saya cakap dengan my laki "ada ke orang nak stay dekat hotel macam ni". nak tido semalam pun belum tentu "berselera" lah senang cerita. keadaan luar hotelnya sekali tengok dah macam rumah flat pun ye jugak kan. 

Pihak berkuasa kenalah sentiasa memastikan kawasan sekitar hotel ni selamat untuk orang2 awam yang lain. tak naklah kawasan ni menjadi daerah gelap pulak, sesama duduk dalam bandar kan...kenalah "terang". rasanya tak jauh dari hotel ni ada balai polis kan. 

Semoga kita sentiasa dilindungi olahNYA, sentiasa memohon perlindunganNYA, sentiasa mengingatiNYA, insyaAllah.

Rabu lepas saya ke Kulim Kedah, menghantar anak2 saudara balik ke asrama masing2. diorang tido semalaman di rumah saya, pagi2 selepas subuh terus bergerak ke destinasi. kena pegi pagi2 coz ini adalah day trip, saya tak ada plan untuk stay dekat sana pun.

Sampai RnR Tapak, pit stop pertama untuk breakfast and refresh. fav menu saya setiap kali berhenti makan dekat sini, wantan mee...ada la jual dekat foodcourt tu. yang lain2 ikut selesa sendiri nak makan apa, pepagi ni selera tak berapa nak behi sebetulnya tapi bila berjalan jauh tu keadaan jadi lain pulak...berlapar perut sokmo.
 
Dah habis makan, refresh segala...baru boleh sambung perjalanan lagi. my anak saudara belanja makpaksu air sedap. sekali sedut dah setengah cawan habis, dua kali sedut habis sebekas sudah...sedap rupanya air Cool Blog ni ek, patutla kemaruk budak2 tu nak membeli.
 
Kami teruskan perjalanan lagi ke next pit stop yang menjanjikan pemakanan yang sedap2 jugak. jalan makan jalan makan....oh perkara yang tidak dapat dipisahkan (^o^)

6 comments:

sha my heart said...

kat mana ya? Sha pernah juga menginap kat hotel area sana. tapi tak tahu plak hotel tu.

Wah, best ye slurp. hehe~

wantie said...

erk.... risaunya bila ada kegiatan tak bermoral ni...

terfikir jugak sejenak, mcm manalah kekalau anak anak gadis kita yang di culik dan di tempatkan kat situ.

ya Allah hapuskanlah kegiatan tak bermoral ini. anak bangsa kita yang tak selamat di bumi sendiri.

Tihara said...

kalau dah macam tu, sememangnya ia mencacatkan pemandangna ibunegara kita..
air cool blog memang sedap tapi kalau minum awal dia manis sangat kot :)

Liza Razak said...

menakutkan je rupa hotel tu...huhu

QasehnyaRania said...

tak dpt tgk la hotel tu.
tak sangka kan.
mcm dijaga je kan sbb tu polis x amik port ke..

lisanna said...

Polis patut ambil tindakan