Saturday, April 19, 2014

Bila musibah melanda

Musibah melanda keluarga saya. malam selasa yang lepas my laki mendapat panggilan telephone dari my sista mengatakan my bro ada di CICU, KPI Seremban akibat serangan jantung. panggilan tu sekitar tengah malam dan saya dah pun tido kecuali my laki masih berjaga lagi. my laki ambik masa sejam untuk kejutkan saya kerana dia takut saya pulak yang tak stabil lepas tu. it's my bro, mau tak lembik luluh hati saya mendengarnya. terus bersiap dan balik seremban tengah malam tu jugak.

Sampai hospital sekitar 2++am tapi sayang saya tidak dibenarkan masuk untuk melihat my bro kerana dia baru je ditidokan, selepas diberi ubat cair darah. 3 injab bloc-keg, tidak boleh buat apa2 selagi darah tidak dicairkan. 

Kami dinasihatkan banyak berdoa dan inform semua ahli keluarga. oh tidak, ini sesuatu yang amat2 berat untuk saya hadapi. his condition is in critical stage.

Sehingga ke hari ini my bro masih lagi di CICU, his condition amat memberangkan. tapi masih lagi tidak dapat berbuat apa2 kerana bloc-keg masih ada. doc masih meneliti segala record dan i hope everthing going smooth.

Sepanjang minggu ni saya berulang kerja seremban-kl, rasa kekok sebab dah lama saya tinggalkan activiti naik bus ni. penat tu memang penat tapi tak mengapa, saya ingin sentiasa berada di hospital mengikuti setiap perkembangan my bro.

Alhamdulillah saya masih dikurniakan tenaga yang baik. dalam keadaan kurang tido, hanya sempat tido less than 5 hours...saya masih bekerja seperti biasa. tak terasa badan lemah, sangat bersyukur di sini. 

Dalam handbag saya sentiasa ada bekas ni. murah je uolsss, brand Watson...dah tentu beli dekat Watson jugak. beli 2 coz satu lagi bekas letak dekat office. 
 
Tak la letak bekas kosong buat perhiasan kan, dah tentunya ada isi...

All my daily suppliment saya masukkan. sangat mudah bila ada compartment macam ni, senang dan hygienic. tak perlu nak mengusung botol ubat ke mana2 dan takde alasan untuk lupa makan supplement jugak (#_$)

8 comments:

Yana Sakura said...

Take care akak..kesihatan pn kena jga gak =)

anis abdullah said...

Jaga kesihatan tu..umur bukan muda macam kat stagno dulu..kl-seremban..bak kata mamud separuh hidup ko dalam bas. Semoga abang mu beransur pulih..

Mimy Hamid said...

kak semoga semua nya selamat ok..take care urself too

msredcheesecake said...

berat dugaannya...semuaga abg dan keluarganya tabah... semuga abg sentiasa dlm lindungan Allah

QasehnyaRania said...

smga abg sis cepat sembuh
bagus kan ada mcm tu.sistematik sikit.hihi

Siti Fatimah said...

Tak care yer. Hmmm..betul benda alah tu seswai sangat klu travel.

CikLily Putih said...

bile umur meningkat ni, biasalah sakit2 dah mula start menyerang so take care ye

Myra Jay said...

Sama la kita letak suplement dalam bekas tu.. senang usung kemana2 :)