Sunday, April 6, 2014

Evening Primrose Oil (EPO)

Satu lagi supplement yang saya suka dan mesti ambil setiap hari...Evening Primrose Oil  (EPO) from Aspen. primrose oil adalah minyak yang diekstrak dari bijian tumbuhan sekitar Eropah dan Hemesfera Selatan. bijian dari tumbuhan ini juga kaya dengan asid gamma linolenik (GLA) iaitu sejenis asid lemak perlu (essential fatty acid). GLA diperlukan oleh tubuh kita untuk proses pertumbuhan dan pengembangan dan perlu diperolehi daripada pemakanan seharian.

Ha kalau nak kulit cantik dan gebusss gitu, meh makan EPO ni, sangat bagus untuk golongan wanita seperti saya hiksss. ia juga boleh mengurangkan simptom PMS sekiranya diambik semasa haid.

11 comments:

Miss Boo said...

EPO ne mmg bagus di amalkan terutama tuk yg mgalami masalah PMS... :)

Phoebe said...

Salam sis. Dulu makan juga EPO ni tapi badan pula makin 'subur' so I stopped. Huhu..

Mimy Hamid said...

kita makan GLA shaklee...sama ko t macam EPO gak

mama_saly said...

ok jgk epo ni kan.. utk wanita.. kalau org pregnant bleh mkn ke..

anis abdullah said...

Tak pernah mkn epo walau tahun khasiatnya. Takde pms pun. Ahaha..tgh pantang ni macam2 ubat ku hirup...hirup semuanya. Sebiji je ditelan hari2.

anis abdullah said...
This comment has been removed by the author.
nuyui a.k.a miss YUI said...

ARIT U KAT WATSON ADA OFFER UTK OMEGA TU.. MURAH GAK JNS NI..

EPO ADA TP JRG MKN..HUHUH

wantie said...

memang sesuai untuk wanita.

Cho Zila said...

ooo akakni memang takder supplement di makan... kena ambikler dah berumur2nikan...

Kesuma Angsana said...

mmg bagus kalau diamalkan ni

Kesuma Angsana said...

mmg bagus kalau diamalkan ni