Monday, May 12, 2014

Hujung minggu di Kemaman

Selamat hari ibu kepada ibu2 yang membaca blog saya...jasa mu amat besar membesarkan anak2, menjaga keharmonian rumah tangga, sentiasa menjaga dan melindungi. tiada ternilai jasamu.

Semalam jugak saya dan ahli keluarga yang lain menyambut belated birthday untuk anak buah yang baru je bercuti semester sekarang ni. happy sakan diorang, cuti sampai lepas raya...panjang sungguh. bagus jugak tu, boleh berpuasa sama, boleh buat kuih rasa sama2 jugak secara bergotong royong as usual.
 
Kali ni sambutan di Kemaman memandangkan saya ada larian di Kuantan. semua pun balik Kemaman sama, berganda2 seronoknya di situ. masing2 pakat ambik cuti sampai Selasa, saya pun apa lagi...sekalianlah jugak.
 
Okay jangan ingat dekat Kemaman ada Big Apple Donut ye, ni saya sempat cari dekat Kuantan je. habis larian terus drive ke East Coust Mall demi nak cari Big Apple ni. budak2 kan suka, beli je la untuk tambah2 menu birthday tu.
 
Kepok dalam kuali lagi la ni, tak dan nak tunggu. sata dengan laksam pun sama. ambik je gambo mane dah siap macam sate tu la. order je kan senang, siap terus hidang je. yang lain tu sume kena buat sendiri. 

Anyway selamat hari jadi kepada yang menyambutnya semalam, no pic allowed coz dekat rumah semua malas nak sauk tudung kepala (^_^) 

30 comments:

Amanda Suria said...

bestnya siap ada celebration...SA insyaallah esok kot ada makan2 ngan family skit...

Mas Zull said...

assalamualaikum ann...sedapnya tengok dont tu...:)

sukaxplo said...

salam

best kalau sambut apap apa pon ramai2..menda sket pon boleh jadi banyak :)

Umie Artoqiemie said...

sodapnyer sodapnyer

Umie Artoqiemie said...

btw follow sini ye

sYiRa LoKMaN said...

hye..Syira dtg dr segmen Nak Url Blog oleh Mia Liana :)
jom singgah rumah pink Syira ^_^ insyaAllah tak rugi ..hehe

MaMa MuRsYiD said...

salam kenal.. singgah dari segmen mialiana.. dan follow jugak..

Nour Adieb said...

wahhh, best nya. ada kek, big apple, sate

Diera Tekikushika said...

datang blogwalking sini daripada blog Mialiana.com. Salam perkenalan. =)

Azhafizah Md Nor said...

wah banyaknya makanan..meriah celebration tu kan..

Singgah dari Blog kak Mia..jemput singgah ke blog
http://www.azhafizah.com/

Miss Ika said...

bIG APPLE sangat sedap
anda di jemput join Giveaway: I love Perfume
3 bottle Perfume Mary Kay untuk dimenangi, setiap satu beharga RM114 <3

Cikgu Norazimah said...

Singgah petang sempena cuti wesak..salam mesra dari Cikgu Norazimah

Tetamu Istimewa said...

Assalamualaikum. Blogwalking dari segmen Mia Liana. Dah lama follow blog ni kan, ok jemput ziarah ke blog saya pula ya. Terima kasih.

Tetamu Istimewa said...

Assalamualaikum. Blogwalking dari segmen Mia Liana. Dah lama follow blog ni kan, ok jemput ziarah ke blog saya pula ya. Terima kasih.

Maria Firdz said...

Salam ziarah dari blog kak mia... ^_^

http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

Aqilah Azmi said...

Ahaha Sama lah. Qila pun malas Sauk Tudung so mmg tak lah nak bergambor ekeke.

Wah
Terliur tengok cake n big apple hihi

Nakkkkk Hihihi

Kakzakie said...

Makanan apa pun kalau dah ramai-ramai semuanya jadi sedap Ann..

Happy birthday buat yg diraikan..

aRz MoHa said...

Bestnya buat makan-makan ni. tambah pula celebrate dengan ahli keluarga. bersembang mesti seronok.

blogwalking dari blog mialiana.
semoga ceria selalu

Nora Karim said...

wah bestnya... sambut ramai2 lagila berganda2 seronoknya!! ^_^

Mia Liana said...

wahhh sedapnya donut tu...

thanks ya sudi join segmen nak url blog #4, blog anda telah disenaraikan di http://www.mialiana.com/2014/05/senarai-url-blog-4.html

aniesa ahmad said...

meleleh air liur tengok makanan

Hafiza AizZawa said...

makan besar.. makanan semua sedap2..>_<

Nao Mei said...

Singgah melawat dear
Amboi nampaknya makan besa ye.
Awat tak ajak akak sekali hihi

msredcheesecake said...

sedapnya sate...

Cikgu Norazimah said...

owh, sangat tergoda dgn itu big apple !

Cikgu Norazimah said...

owh, sangat tergoda dgn itu big apple !

Apabila Hati Terbuka said...

Wahhh donut . T_T lama tak makan .
Ohh ye kalau berminat nak join giveaway , boleh jenguk sini

http://milikallahsepenuhnya.blogspot.com/2014/05/infinite-last-romeo-giveaway-by-fiqa-nsz.html

Nadzirah Salahuddin said...

asslam. singgah dari blog kak mia. done follow. ziarah saya di http://nad2nadzirah.blogspot.com/ juga. :)

Nadzirah Salahuddin said...

asslam. singgah dari blog kak mia. done follow. ziarah saya di http://nad2nadzirah.blogspot.com/ juga. :)

ZUKI DIN said...

as salam. sedapnya doughnut n sate tu. abe kie dtg dari segmen mialiana n terus jd follower ke 670. tq. jemput ke blog sy bila free.