Sunday, May 18, 2014

Korean food lagi selagi tak muak

Our lunch tadi terjah the best food at Ampang Point so far. saya memang sangat suka makan makanan korea, terutama sekali sup kimchi nya...ermmm sedap. belum ada lagi tempat lain yang mampu merubah selera saya untuk makan berulang2 kali sepanjang tahun lepas hingga la sekarang selain tempat ni, Gomone Korean Restaurant. banyak je restaurant korea sekitar Ampang ni tapi sure la tak halal kan, tapi yang ni inshaAllah. harga makanan pun berpatutan, ye la bahan2 datang dari over the sea katanya. set sup kimchi pun dah RM14 sekarang ni. takpelah, sekiranya diberi peluang pilih tempat makan di Ampang Point...pilihan utama harus la restorant ni and makanan korea semestinya. 

Nak tunggu pegi Korea lambat lagi kan...kita asah dulu tekak dengan makanannya, tak la nanti rasa macam tak boleh makan ke apa ke. terasa2 lagi dekat tekak, sedapnya air corn tea tu...so refreshing.  tengok tu the kimchi sangat fresh dan rangup je lagi...siap tapau satu untuk simpan dekat rumah.

Grill fish tu percaya la, sedap ya amat. rasa macam tak cukup je semangkuk kecik tu tapi my laki dah tarbiah kata makan ikut lapar bukan ikut nafsu huksss.
 
Tuan kedai sampai la pelayan semuanya baik2 je layan costumer...bahasa suara lembut2 je dengar di telinga (^_^)

9 comments:

MaMa MuRsYiD said...

Nmpk mcm sdp ni

Ema Johari said...

tak pernah try... nasinya lembik ke?

Tihara said...

nampak sedap je tengok makanan dalam mangkuk2 tu :)

Izzati Amira said...

whoahh.. kita baru sekali aje makan korean food.. kat TS.. makan bibimbap..heee

Nys Anis said...

sedap x . mknn dia manis atau pedas ?

hana hadi said...

Sedap2..tu la kn slagi xmuak mkn ja..

zila norazila said...

akk pun x pernh try la..klu dh byk kli mkn mmy btl2 best mknn tu..bila la nk try ne..

sukaxplo said...

salam..
fuhh..nampak gambar jek dah 'rasa' sedap blom depan mata lagikk...nanti nak cuba jugak ar.hehehe

Siti Fatimah said...

tak pernah makan kimci. tapi Nampak sedap