Friday, May 2, 2014

Masjid Al-Azim Melaka

Hari ni saya ke bandaraya bersejarah lagi, nak cari harta karun...nak cari harta karun hiksss. 

Takdelah sampai nak mencari harta karun tapi sekadar nak mencari rezeki. saya ada kerja di Melaka malam ni dah keesokan harinya. siang tadi singgah berhenti jamak di Masjid Al-Azim sebelum check in hotel.
 
Suka singgah solat di sini, cantik betul rekabentuk masjid ni dan memang molek tertelak di tengah Melaka tengah.

Ramai pulak tu orang2 yang singgah bersantai di masjid waktu petang, teduh redup pulak hari ni. alhamdulillah rezeki dapat singgah di sini, dapat berkongsi pemandangan indah damai permai.

Kawasan sekitar masjid yang bersih, rumput2 pun pendek, bunga2 terjaga. dekat masjid ni pun ada diadakan kursus kawin, ada saya nampak notis dekat notice board mereka tadi. banyak jugak aktivity keagamaan di sini.
 
Okay ni my laki suka tengok, asal nampak je kubur dia pun mula la nak turun tengok siasat salasilah si empunya kubur.

2 comments:

Ruziawati Yusof said...

Klu jpa harta karun tu pass kat orang temerloh ni sikit. Hahaha!

Bitt (double IS) said...

satu2nya reka bentuk masjid yang unik ;)