Saturday, June 7, 2014

Cat stuff setiap bulan

Saya seorang pencinta kucing, sapa yang dah lama baca setiap entry saya mesti tau yang saya ada membela kucing di rumah. my laki jugak pencinta kucing, bukan dia saja tapi seluruh ahli keluarga saya adalah pencinta kucing. setiap rumah my sibling pasti ada kucing belaan yang sentiasa menceriakan hati.

Yang terkini, di rumah saya sudah ada empat ekor bulus2 comel di bawah jagaan kami. setiap bulan pasti ada je permainan baru untuk bulus2 ni bermain. mereka ni pun bosan jugak kalau asyik bagi permainan yang sama. seronok betul bila tengok diorang bermain sama2.

Antara barang2 anak bulus yang saya beli for this month, kena bagi satu je setiap minggu hihihi...macam bagi anak kecik permainan pulak. 
 

Boleh je DIY untuk scratching board ni tapi my laki kemain nak beli jugak, katanya tah bila nak buat pun, okay setuju sangat ;P
 
comel kan comel kan...
 

yang ni bukak dulu, tu si paling kecik dah dok sibuk2 nak gigit tikus tu
 


Ada beberapa jenis catnip saya beli, memang bulus main sampai tak tau mana terselit tikus2 ni. sudahnya bising bila dah hilang. tu pasal kena beli lebih, senang bila hilang terselit mana2...ada pengganti yang nak diberi \*_*/

3 comments:

Lia said...

bagus scratching board tu takdelah nanti kucing cakar merata2 mcm kat sofa ke.. hehe byk toys utk kucing ye.. mesti happy diorg main ...

Azi said...

sy pulak tak minat kucing tapi husband and anak2 suka jugak...

Siti Fatimah said...

minat kucing jugak. tapi tak boleh nak pelihara... sob sob..