Friday, July 11, 2014

12th Ramadhan - Breakfast @ Ri-Yaz Heritage Marine Resort & Spa

Mari sambung lagi kisah percutian saya bulan lepas di Ri-Yaz Heritage Marine Resort & Spa. kali ni baru boleh nak snap2 diluar kawasan bilik pulak, pemandangan di pagi hari sebelum kami turun untuk breakfast.

view from our room veranda, we a stay at double storey chalet and we at tingkat atas

The clean green garden. amat menghijau dan menyegarkan kornia mata saya hiksss. pemandangan dalam kawasan resort ni memang mendamaikan, kalau tak takkan saya boleh ulang stay lagi dekat sini untuk kali ke 2.

The chalet to front office which located the Veranda Restaurant adalah jauh and we definitely need this buggy service. jangan di harap my laki nak menapak berjalan kaki ye, kalau saya ni gigih lagi kot.

  
view bandar Kuala Terengganu jugak sayup2 kelihatan di hujung sana

Beautiful scenery from coffee house...

Saya sangat suka penginapan yang privasi, sudah tentu resort ni memenuhi kreatiria yang saya inginkan. pemandangan sekeliling jugak mendamaikan...suka la. yang penting takdenya nak tengok jalan raya sesak bersusun kenderaan. 
Tempat best...berbintang2 kejora saya bagi :) 
My laki ambik nasi kerabu, pepagi dah ambik nasi mamat ni. memandangkan hari ni memang takde plan nak keluar, so pegi breakfast pun tidak la terlalu awal. keadaan restorant adalah lengang, maybe kami datang waktu bukan hari cuti agaknya. adalah jugak guest lain tapi okay la tak sesak langsung. 
Tengok isi pinggan mesti dah tau la kan sama punya makanan, saya la tu. pepagi ni memang tak lalu sangat dengan nasi. ahkak bukan eksen tak nak makan nasi dek tapi ahkak ni masih menjaga stamina diri lagi hiksss. tapi ni baru 1st round uolsss...
 
Yang sayup2 nun di hujung sana adalah marine area.
This is my 2nd round, mesti makan ni setiap kali stay dekat hotel. biarlah orang nak kata macam budak2 ke hapa...ada ahkak kisah (^_^)

3 comments:

Aty_Fared said...

menarik dan besh nyer tempat ni... :)

Mas Zull said...

assalamualaikum ann...best nyer cantik kawasannya...:)

anis abdullah said...

Aku tingin pergi tempat ni..hukhuk..