Saturday, July 12, 2014

14th Ramadhan - Iftar bersama keluarga

Setiap kali menjelangnya bulan Ramadhan, apa yang paling seronok sekali dari ibadat yang uolsss lakukan?!! 

Kalau saya tentulah iftar bersama keluarga. tak pernah lepaskan peluang untuk iftar bersama mereka2 yang tersayang setiap kali hujung minggu or bila ada kesempatan. selain dari berkumpul ramai2 adik beradik anak beranak, dapat memasak bersama, makan juadah yang kebabom enaknya, dapat juga menunaikan terawih bersama dan kemudiannya moreh jugak. alangkah indahnya waktu tu kan, kalau la Ramadhan ni sepanjang tahun kan seronok. eh jangan nak berangan yang bukan2 ann ye, itu dah keluar dari landasan yang benar.

Hari ni saya dengan my laki balik ke rumah my sista di Lenggeng. seperti biasa bila sampai waktu iftar, macam2 juadah disediakan. seronok bila masak ramai2 ni, tak terasa masa berlalu.
 
Antara juadah iftar hari ni...erm dah jangan nak meleleh sangat air liur tu je. uolsss pun dah berbuka jugak kan.
 
ikan baung masak lemak tempoyak
 
sayur rebut terung telunjuk dengan bendi buat ulam
 
ikan pekasam sama dengan sambal tempoyak tapi takde gambo single...
sedap kan sedap kan...ermmm dapnya (*_*)

5 comments:

Sue Bee said...

wow!!..hidangan camni mmg SB kan bertambah nasik

anis abdullah said...

Leleh gakla kalau baca jam 710pagi! Ann oiiii

QasehnyaRania said...

ikn pekasam sedapnya sis
ikan baung sy tak mkn..
betul tu berbuka dgn fmily mmg best

wa said...

Ikan baung tu mmg favourite...:-) lauk2 kg mcm ni mmg menggoda selera betul...

Nurul Farahizzati Zakaria said...

Huish.. dap nyer gambar tu... iftar w/ family is the best event ever.. :')