Wednesday, September 10, 2014

Mampu kah....

BARU-BARU ini berlangsung satu pameran yang dinamakan Secoo 2014 di Chongwenmen, China. Antara aktiviti di pameran ini adalah memberi peluang kepada orang ramai menguji keaslian dan ketulinan barangan yang mereka beli.

Maklumlah negara China kan terkenal dengan aktiviti ‘ciplak’ dan cetak rompak. Ramailah yang tampil untuk menguji barangan mereka seperti beg tangan, aksesori dan berbagai lagi.

Namun dalam ratusan pengunjung yang hadir, seorang wanita telah membuat kejutan apabila sanggup membuka colinya di depan khalayak dan menyerahkannya kepada wakil penganjur untuk diperiksa sama ada bra yang dipakainya itu asli atau cuma barangan tiruan!

Mahu tak mahu, petugas berkenaan pun terpaksa memeriksa coli tersebut. Wanita tersebut bernasib baik kerana setelah diperiksa, ternyata bra ‘branded’ yang dibelinya itu disahkan asli.


*********************************************************************************Hahahaha ko mampu jemah nak buat macam tu, ahkak memang tabik spring dengan minah amoi tu...berani bangat bah. dah confirm barangan ori tanpa was2 lagi, baru ada confident nak buat test macam tu kan...hiksss. kalau la dia mintak check spendex oh silap spender tak ke fengsan, mau demam mamat tukang check tu. 

Hidangan makan malam tadi, kuih je ahkak mampu makan. tak dok nasi, tak dok lauk...sedih tak sedih tak. tak la sedih sangat ek, sekurang2nya masih boleh lagi makan, masih boleh lagi kenyangkan perut. ramai lagi orang di luar kawasan jajahan kita yang masih berlapar berdahaga oleh tamuk haloba duniawi semata. 

Renung2kan la dan selamat mendalami maksud tersirat (*_*)v

6 comments:

Khai♥Rin : anies said...

org mcm tu pn ada jg yekkk

eMMe said...

euwwww...Ann, ayaaaa..ini amoi sgt berani.. lu ata belani kah???
hiihihih...

munna said...

Adoyai... Mcm2 kat China ni.

Siti Fatimah said...

Adoi..dia bukak tang tu gak. Kalau akak sumpah tak mo

Azura Aziz said...

macam2 hal manusia skrg ni kan..

nur anis said...

erkkk...tak sanggup la hai nak bukak open gitu..