Tuesday, October 7, 2014

Dinner @ Restoran As-Syakirin

Lamanya nak habis kisah jalan2 di Kuala Terengganu ni, ada usaha nak habiskan tapi usaha tu nampaknya berdikit2 lagi. harap uolsss tak la boring ye dengan kisah2 basi lagi dah bercendawan ni. 

Okay nak pasal As-Syakirin, yang pasti bukannya masjid or surau apatah lagi masjid yang dekat KLCC tu, tidak jugak nama orang tapi mungkin nama pemiliknya (sapa tau kan) tapi ini adalah sebuah tempat makan yang lebih dikenali sebagai restoran. sapa2 yang duduk dekat Mengabang Telipot mesti wellnone kot tempat ni, dengarnya femes emos uolsss. 

Menu adalah pelbagai, semuanya makanan panas2 berasap dari dapur punya. ada sate dan itu berasap dari depan kedai la. pada sapa2 yang nak mencuba makanan dekat sini, meh saya re-type balik alamatnya;

Restoran As-Syakirin
Gong Datok, Mengabang Telipot
Jalan Batu Rakit, 21030 
Kuala Terengganu, Terengganu

Tak nganu la kalau datang Terengganu tapi tak order keropok lekor, menu wajib ni walaupun dah muak kan. 

My laki punya menu, nasi goreng paprik

Saya order bihun goreng, sedap. minuman dah tak ingat apa yang diorder malam tu tapi yang saya boleh pasti, kami order minuman panas je. lepas habis makan tu, kami balik semula ke hotel (^_^)v

1 comment:

nae nematoda said...

terengganung dengan keropok lekor, mmg tak dpt dipisahkan, makan sekali dua, dah cepat kenyang dah :D