Friday, October 10, 2014

Rojak Bellamy best in Kuala Lumpur since 1958

Port rojak sedap yang saya suka pegi, almost every week tu. tengah hari semalam waktu lunch ajak kawan makan dekat sini. pastinya my friend tak akan menolak coz dia pun suka makan rojak dekat sini. nak tau tak dekat mana lokasi kedai rojak ni, biasa dengar Jalan Bellamy or biasa area Jalan Bellamy...kedai rojak ni bersebelahan dengan kedai PERNAMA. lokasi yang sangat senang untuk pegi bila berada di Jalan Istana dan dari office saya.

Biasanya kalau makan rojak mesti ingat tepi jalan je kan, yang biasanya dengan lori putih tu tapi ini adalah kedai makan...berbumbung ada tempat duduk segala la. takdenya nak makan bertatangkan tangan. 

Selain dari rojak, ada jugak menu goreng2 yang lain. just tengok je di dinding kedai, dah tersedia menunya...tak payah nak mintak2 menu lagi da. 

My fav, rojak mee @ RM3.50 je. saya sangat jarang order rojak sotong ke ayam ke...pasti nak rojak mee jugak. rupa bentuk...mungkin tak la mengiurkan sangat coz saya bukan jurukamera yang handal2 tu tapi percayalah rasanya ya ampun...hazab dengan linangan air mata bila masuk ke mulut. perh describe yang hover sangat.

Cendol ni pun menggoda tekak jugak. ini cendol biasa je, bukan yang spesel punya ye (^_^)v

11 comments:

Zaza Abdul Latif said...

dapat makan cendol & rojak time tnegahari pun sodap.. slurppp

Kakzakie said...

Ann perasan tak kalau ada rojak mee mesti ada cendol. Ianya bagaikan gandingan yg mantap ketika menikmatinya..

Khai♥Rin : anies said...

lama da x ke sn...

nuyui a.k.a miss YUI said...

FUH LAMA XPEKENA MKN MINM CAMNI..HUHU

AnneRaini said...

perghhh sedap tu.. nnti nak try ah.

aniswany lazim said...

menangess...tgk pn dh tau sedap!

Mas Zull said...

assalamualaikum ann...sedapnya cendol tu kalau mkn ngan rojak lg bestkn...;)

Amoi Farah said...

Sedapnya..^_^

Mia Liana said...

aduhai... sedapnya...

p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #9. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/10/senarai-url-blog-9.html dan pemenang bertuah telah diumumkan di http://www.mialiana.com/2014/10/pemenang-bertuah-url-blog-9.html

Mann 07 said...

sedap dan murah.. tentu menjadi tumpuan.

QasehnyaRania said...

cik abe saya selalu ke sini time lunch tak pon ke kedai ikan bakar tu..