Saturday, December 6, 2014

Guru Tuisyen Rogol Pelajar Dipenjara 50 Tahun Dan 10 Sebatan

ALOR SETAR: Seorang guru tuisyen dijatuhi hukuman 50 tahun penjara dan 10 sebatan oleh Mahkamah Sesyen, di sini hari ini selepas didapati salah atas lima pertuduhan merogol pelajarnya antara Februari hingga Mac tahun lalu.

Lee Kian Kiong, 24, dijatuhi hukuman itu oleh Hakim Azhar Mokhtar, selepas didapati bersalah merogol pelajarnya yang berusia 15 tahun ketika kejadian.

Mengikut kertas pertuduhan, Kian Kiong yang juga guru tuisyen subjek Matematik dituduh melakukan empat kesalahan itu di pusat tuisyen di Kompleks Perniagaan Taman Bistari di Lebuhraya Sultan Abdul Halim di sini pada tahun lalu, masing-masing pada 4 Februari, 3 Mac, 5 Mac dan 8 Mac.

Bagi satu lagi pertuduhan, Kean Kiong dituduh merogol mangsa di sebuah rumah beralamat No 57, Taman Sri Kota, Jalan Kuala Kedah, di sini pada 13 Mac 2013.

info from: http://mforum2.cari.com.my/portal.php?mod=view&aid=16212
*****************************************************************
Susah nak kabo kalau si pendidik golongan gini, boleh pulak nak ambik kesempatan pada student sendiri. yang student ni pun suka kot gamaknya, kalau tak suka...takkan sampai 4 kali kot benda yang sama berulang. entah2 couple kot nih...jerangkap samar sangat ahkak kan. 

Tapi kiranya pendidik ni berani la ambik risiko from yang under age ni. bukan sikit2 tuh hukuman 50 tahun penjara tu. 

Biar la dia menerima hukuman yang setimpal dengan perbuatannya ye...kita pun sentiasa kena beringat. bahaya ada di mana2. inilah pesanan abg sado saya setiap hari...

Sambil teman abg sado minum kopi lepas balik kerja semalam.

boleh pulak dua2 lupa nak bawak tumbler, oh rugi2  

7 comments:

Khai♥Rin : anies said...

dia TAK LAYAK DIPANGGIL CIKGU!!!

Nour Adieb said...

OMG!

Abe Kie said...

tu guru tusyen persendirian je..bknnya cikgu sekolah..

Fizalinolie said...

Tu la dunia sekarang. Dahsyat sungguh nafsu manusia. Kekadang rasa mcm dah tak selamat dah terutamanya bg kita yg bergelar kaum hawa.

Nurzakiah Hanum said...

salam singgah pagi
anum singgah dan follow back
thanks sudi follow anum
keep in touch

gadisBunga™ said...

Jarang dengar kes cina buat. This time.. orang cina pulak...

Kakzakie said...

Biasanya org Cina kalau dah terlanjur mereka kawin tak sangka yg ini jadi isu - mungkin cikgu tu cuba nak lepas tangan itu yg masuk kes mahkamah.