Tuesday, December 23, 2014

Kebah...

Apa khabar uolsss...

Saya kembali lagi selepas seminggu berjuang melawan viral fever. yes saya demam last week sampai dah tak larat nak angkat kepala. terlalu lemah dah rasa badan ni. almost warded tapi tetap berkeras nak berehat di rumah je. just monitor temperature, kalau panas badan naik mendadak...memang kena warded. sian my laki kena ambik EL 1 hari untuk jaga bini. dah kalau angkat kepala pun tak larat, apatah lagi kalau nak bangun ke bilik air...mau merangkak ahkak ni kalau sorang2 nanti. 

Hari ke 2, terus saya di hantar ke my bro house @ KD. untuk saya stay sorang dekat rumah, memang tidak di layan my laki. tapi takkan nak suruh dia EL seminggu kan. takpe, saya mengalah dengan setuju je di hantar ke KD. at least my bro and SIL boleh jaga saya masa dia keja. 

Hari ni baru masuk keje selepas habis MC dan dah agak sembuh demam, cuma tinggal selsama dan batuk je lagi yang tinggal. selera makan masih tak berapa nak IN sangat, makan sesuap dua...selebihnya pepaham je la. cuma banyak minum air tu tetap kena, bagi nak mengelakkan diri dehydrated.

Sangat lama saya tak pernah sakit macam ni, kebiasaanya kalau demam sekejab je dah okay balik. tapi setiap sakit tu ada hikmahnya. kita tau batas diri kita sampai which limit. now its time to my body rest selepas di kerah keringatnya berkerja sepanjang masa.

Mula la rasa macam nak bercuti2 pulak hiksss...tapi not now la. masa tengah tak boleh nak bercuti sangat. masing2 masih busy dengan keja masing2. tunggu la bila sampai masa yang sesuai untuk bercuti2 lagi...tak lari gunung di kejar ek.

Saya up je sambungan entry terakhir kami masa bercuti2 di Ri-Yaz tempoh hari. 
    
suite yang kami stay...da nak check out tapi still ada time sampai ke petang

Masih sempat menikmati segelas white coffee sambil menikmati memandangan sungai, rumput menghijau, angin sepoi2 bahasa sambil memenuhi ruang terluang sambil membaca. saya kan tak pernah miss with my novel collection, akan sentiasa membawa novel kemana2 pun. 

7 comments:

eynda said...

Moga cepat sembuh...

Nurzakiah Hanum said...

moga cepat sembuh

zana-norzana said...

Moga cepat sembuh

Mimy Hamid said...

cepat sembuh kak..bykkan rehat...jgn work hard sgt...lek kak dah hujung tahun hehehe..kita enjoy

Pia said...

"alhamdulillah dah sembuh...take care.."

Cho Zila said...

ala memang tak laratler kan... rasa macam tak berdaya... kalau tak dapat makan memang mengecewakan... harap dah sembuh... syioknye rbercutikan..

NzA said...

Take care ye....moga bertmbah pulih,