Friday, January 2, 2015

Asal usul

Almost a year dah umur kita, sekarang ni baru la mak kita nak citer macam mana kita boleh ada dalam keluarga kecil ni. 

Okay kita nak perkenalkan diri kita semula, nama kita MIKI. kita ni consider anak pungut makpak kita. mereka jumpa kita dekat tepi jalan sampai 2 kali, tapi yang second time tu mak kita dah tak sampai hati terus ambik kita bawak balik. masa tu umur kita baru agak2 dalam 2 bulan. 

Masa tu kita comot je, bulu pun tak cantik siap ada kurap lagi tapi mak kita tetap ambik bela kita elok2.

Makpak kita terus bawak pegi vet untuk vaccination. semuanya dalam dos yang kecik2 je sebab kita kecik lagi. 

Ini masa kita dah sebulan lebih tinggal dengan makpak kita. bulu pun dah mula nak cantik, takde tompok2 kurap. sampai sekarang kita masih lagi duduk dalam rumah, tak duduk dalam sangkar sama macam abang2 kita tu. untungnya kita :P

Ini je kisah kita, kita sayang makpak kita <3 font="">

11 comments:

Kakzakie said...

Awak beruntung Miki sebab 'mak-pak' awak sayang sungguh dengan awak.

Awak pun bagus bagi saham akhirat buat mereka kan..

Nur Inani said...

wahhh, peminat kucing ni :d

g0m0k9enDek said...

pencinta kucing nih, selalunya rezeki murah.. alhamdulillah.. :)

Asha Lya said...

Samala minat kita pun suka kucing

nuyui a.k.a miss YUI said...

Alhamdulillah dpt mak pak penyayang...

Amanda Suria said...

ingatkan anak kecik mana la tadi...aduhaiii...si comel tu rupanya

sue perbs.. said...

sy dah lama tk de kucing.. teringin jugak nk bela..

azieazah said...

Kami pun dah berapa bulan ni dah start ada Chichi. Aduhai manja sangat!

NzA said...

bertuahnya awak miki krn dipertemukan dgn makpak yg perihatin...

wa said...

Alhamdulillah...moga murah rezeki ya..nak jugak bela kucing, tapi hubby elergic pulak kat bulu kucing.. :(

nusha fasha said...

Sggh ahad ya kak...