Monday, January 5, 2015

Last week punya kisah

Last week cuti yang panjang, ambik kesempatan untuk pulang ke Kemaman melihat rumah dan kawasan2 sekeliling yang mana ada kena banjir atau tidak. so far alhamdulillah, kawasan rumah dan rumah sendiri tidak kena banjir. tapi kasihan pada kawasan2 kampung sepanjang laluan ke dusun durian habis kena banjir. dusun kami pun tak terkecuali tapi dah nak jadi...mujur saja bukan musim buah sekarang ni.

Sepanjang di Kemaman, hari2 duduk rumah je. pagi keluar breakfast, lunch masak dan sebelah petang pulak keluar minum petang dan gerai pilihan tetaplah Warong Awie dekat dengan area rumah on the way ke Jeti Kampung Geliga.

kepok lekor kena ada...tak ada memang tak T'ganu la

ABC...sekarang ni cuaca dah mula panas

satar

otak2

binatang celup tepung - sotong

binatang celup tepung - ikan

Oh seronoknya dapat makan makanan macam ni selalu, sepanjang dekat kampung...asal petang je inilah juadah minum petang kami. sedap dan seronok perut merasa nikmatnya makanan selepas lama dah tak di didik dengan makanan macam ni :P

7 comments:

nur anis said...

Sedapnyaaaa..lagi2 kopok tu.

AnneRaini said...

sedapnye satar...feveret tau.

NzA said...

sea food celup tepong kt ganu mmg terbaiklh......

Khai♥Rin : anies said...

lama x mkn satarrrrrrr

Khai♥Rin : anies said...

p/s

SOMETHING FOR YOU, HERE:

http://aniesandyou.blogspot.com/2015/01/perhatian-kepada-blogger2-berikut.html

Kathy Tuah said...

yang binatang celup tepung tu teringin sangat nak makan. tapi nak makan yang dekat terengganu jugak. hehe. insyaAllah kalau tak ada apa tahun ni nak jalan2 belah pantai timur :)

Asha Lya said...

Aushh sdp2 owhh smuanya