Thursday, January 8, 2015

Normal life

Tak tau apa nak update ni, kehidupan sepanjang minggu pertama di tahun baru ni berjalan dengan lancar tanpa ada apa2 cabaran dan dugaan lagi. bukannya berbangga dengan kehidupan yang tiada masalah cuma kadang2 tu rasa macam bosan pulak perjalanan tu sama je setiap hari. mungkin keadaan masih terkawal lagi kot memandangkan sekarang sekolah masih belum di buka dan keadaan jalan adalah terkawal even pick hour. kalau tidak inilah masalah yang paling besar sekali dalam KeeL ni, JAMMED. rasanya takde sapa pun yang suka keadaan jammed kan. 

Takpe kita tunggu minggu depan, itu baru bermula segala cabaran dan dugaan saya kot. dilema nak drive ke LRT yang dah mula sesak, dilema nak naik train yang sikit lagi nak sama dengan ikan sardin dalam tin. itu masa sebelah pagi, belum lagi nak mengadap benda yang sama sebelah petang pulak. oh hati...bertabah la menghadapi dugaan ini, besar weh dugaan tu...bukan calang2 orang boleh sabar :P

Petang semalam coffee break dengan my friend sebelum kami pegi ke training club. tambah sugar level supaya lebih banyak energy untuk exercise nanti.

choc muffin


assorted coffee

Biasa2 kan, tanpa ada jammed. cuba kalau jammed, jangan harap sempat nak minum2 macam ni bagai. mesti hidup berkejaran mengejar masa je memanjang.

11 comments:

Normi Nieza said...

sdapnya..:)

Ujie said...

rutin suami selama hampir 5thn..drive-komuter-lrt-jalan kaki. Begitulah survival hidup. :(

eMMe said...

Ann, kite takleh la minum coffee starbuck, fening...uhuhhuuu.. tp kene yg iceblended dia, nikmattttnye...


sape suke jammm, mmg letih la stp hari pegi balik kje kan...

Siti Fatimah said...

mak ai..sedap nih....

nuyui a.k.a miss YUI said...

Sedapnya...


Kak, yui pnh meow bulu gugur. P vet, dia akan cucuk lepas smggu p lg
Alhamdulillah 2 kali cucuk bulu dia dh kurg gugur..

Kg faktor x bg ubt ccing, makanan kt bg... kcg stress pun bulu gugur =)

nur anis said...

Huwaa..x sanggup nak hadap jem semula pas masuk keje nanti..

Asha Lya said...

Blh stress hari2 ngadap jammed..ermm bykkn besbr ya

Ainim Suju said...

menarik tgk muffin tu

NzA said...

terkadang bila difikirkan rasa bosan jugak lalui hari2 dgn perkara yg sama2...tup-tup dh brtukar thn...rutin tetap mcm biasa......

aKSARAfENDI said...

bertabahlah kepada mereka yg bekerja di bandar besar KL..setiap hari menghadap jammed dan sesak dalam public transport. Mental dan emosi kena kuat nak berdepan setiap hari dengan keadaan macam tu..

Kakzakie said...

Fed-up terasa bila sesak/jem ketika sendiri driving tak sama sesak naik train/lrt Ann...