Monday, January 19, 2015

The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Bilbo and the Dwarves watch from Lonely Mountain as the dragon Smaug destroys LaketownBard manages to break out of prison and kill Smaug with the black arrow, and the dragon's falling body crushes the fleeing Master of Laketown. Bard, chosen as the new leader, and the Laketown people seek refuge in the ruins of Dale. Tauriel travels to investigate Mount Gundabad with Legolas. Upon arriving at Erebor, Fili, Kili, Bofur and Oin are informed by Bilbo that Thorin has been inflicted with Smaug's "dragon sickness" as he searched for the Arkenstone. It is revealed that Bilbo actually stole the Arkenstone from Smaug but knows it should be hidden from Thorin, who orders the entrance of Lonely Mountain be sealed off.
Meanwhile, GaladrielElrond and Saruman arrive at Dol Guldur and free Gandalf and engage the Nazgul while Radagast arrives and escorts Gandalf away. When Sauron confronts the group, Galadriel uses Eärendil's light to banish Sauron and the Nazgul from the fortress. Saruman tells Elrond to take the exhausted Galadriel to safety while he deals with Sauron. Gandalf leaves Radagast for Erebor to warn of the Orc army approaching the Mountain. Azog, marching on Erebor with his vast Orc army, sends Bolg to Gundabad to summon their other army. Legolas and Tauriel witness the march of Bolg's army, bolstered by Goblins and giant bats.
While Bard and the Laketown survivors shelter in Dale, Thranduil and his elf army arrives with supplies and aid, and forms an alliance with Bard, wishing to claim a necklace of white gems from the Mountain. Bard attempts to negotiate and reason with Thorin to avoid war, who refuses to cooperate, much to the company's dismay. After Gandalf arrives at Dale, Bilbo sneaks out of Erebor to hand the Arkenstone over to Thranduil and Bard. The next day, Bard and Thranduil's armies gather at the gates of Erebor, offering to trade the Arkenstone for gold. Thorin learns of Bilbo's deception and nearly kills him, before Gandalf forces Thorin to release Bilbo. Meanwhile, Thorin's cousin Dáin arrives with a Dwarf army and prepares to attack the Elves and Men before Azog's army arrive. With the Orcs outnumbering Dain's army, Thranduil's and Bard's forces, along with Gandalf and Bilbo, join the battle.
Inside Erebor, Thorin, refusing to fight, suffers an hallucination before regaining his sanity and leading his company into battle. While the other Dwarves of the company aid Dain's forces, Thorin rides towards Ravenhill with Dwalin, Fíli, and Kíli to kill Azog and force the Orc army to retreat. Meanwhile, Tauriel leaves with Legolas to warn the dwarves of Bolg's approaching army, with Bilbo following them using the One Ring, but is knocked unconscious after warning the dwarves. Azog battles Thorin after killing Fili, while Kili dies protecting Tauriel from Bolg. After Legolas kills Bolg, the Great Eagles arrive with Radagast and Beorn, and the Orc armies are quickly overcome.
Bilbo regains consciousness and finds that Azog has been killed by a fatally wounded Thorin who succumbs to his injuries and dies but makes peace with Bilbo before. On Thranduil's suggestion, Legolas leaves to meet with a young Dunedain ranger going by the name Strider. Tauriel mourns Kili, and Thranduil accepts their love. Bilbo bids farewell to the remaining dwarves and journeys home to the Shire with Gandalf. As the two part, Gandalf admits his knowledge of Bilbo's ring and cautions him against using it. Bilbo returns to Bag End to find his belongings being auctioned off because he was presumed dead, and uses the contract presented to him by Thorin's company before the expedition which still bears his signature to prove his identity.
Sixty years later, Bilbo receives a visit from Gandalf and runs out to greet him.
*********************************************************************
Saya sesungguhnya tidak akan melepaskan peluang untuk menonton movie ni, sangat menanti2kannya setiap tahun. jalan cerita kali ini lebih berkisar kepada kerakusan dan ketamakan kuasa serta harta (emas) dan secara tak langsung menjadikan sesebuah kawasan kaya itu rebutan kepada 5 armies yang hebat. cuma yang saya rasa agak kecewa, apa terjadi pada Arkenstone tu...adakah batu itu masih berada di tangan Bard sampai ke akhir cerita tu. sama jugak la dengan Palatir Stone, eh banyak pulak batu jadi rebutan dalam movie ni :p

Kisah Hobbit Baggins tidak banyak kali ni, lebih berkisar kepada the 5 armies tapi saya rasa plot Hobbit masih terkesan jugak. kalau nak di nilai, kisah 5 armies tu selepas berperang tu pun tidak diketahui...sinonim dengan jalan cerita ni yang endingnya sentiasa tergantung tak bertali :p tapi kisah ini adalah sebelum LOTR. dalam LOTR di mana watak Frodo Baggins pula yang mendapat the ring tu. lepas ni kena gigih menonton LOTR pulak coz ada jugak part2 yang saya dah lupa + bukan senang nak stay depan tv selama 3 jam kan menonton setiap sequel movie tu hiksss. 

Kepada yang mengikuti sequal movie sebelum ni, sangat2 digalakkan untuk menonton The Battle of The Five Armies ni pulak bagi melengkapi keseluruhan sequal The Hobbit ni. lepas ni dah takde...kita sama2 tunggu sambungan LOTR pulak ye.

4/5 for this movie...best!!!

penutup acara2 selepas tengok movie...main suap2 aiskrim :p

3 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

Xtgk lg.. huhu

nur anis said...

huwaa..dah ada anak ni, tak dapat nak tengok wayang dah..harap ada la kat astro nanti untuk dilanggan..

nuyui a.k.a miss YUI said...

Sggh selasa =)