Monday, January 26, 2015

Walimatulurus 2015 - opening ni

Last Saturday, saya menghadiri wedding pertama untuk tahun 2015 ni. anak kepada rakan sekerja. dah takde lagi kawan2 sendiri punya kawin, sekarang ni attend wedding anak2 kawan punya kawin pulak...wah begitu pantas masa berlalu. umur pun semakin menginjak saban tahun. 

Masa kecik sampai la waktu sekolah dulu, kalau kita pegi kenduri kawin mesti abang or kakak kawan kita yang kawin kan. bila kita dah lepas SPM dan masuk fasa bekerja, kita selalu pegi wedding kawan2 kita yang kawin or kawan2 datang wedding kita sendiri. bila umur dah menginjak ke angka 40an walaupun jauh lagi (sambil urut dada sendiri) bila kita pegi wedding, mesti anak2 kawan kita pulak yang kawin. perjalanan hidup yang panjang tapi masih mengulangi saat2 yang sama tapi berbeza perwatakan.

Okay macam biasa gambar perantin memang jarang saya nak snap :p tapi kalau gambo makanan ahkak laju punya...

pencuci mulut orang kata, tapai SEDAP...seyes sedap wa cakap lu

lagi SEDAP bila kawin kan pulak dengan aiscream vanila ni...saya ambik ni je 5 bekas, lebih budak dari budak 

11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

great idea

Nur Inani said...

tapai ke tu??

Kakzakie said...

Betullah, putaran kehidupan memang begitulah Ann. Yg kecik jadi dewasa, yg dewasa jadi tua..

Kalau sampai 5 kali sah sedaplah:)

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Nampak macam sedap jer...

LYAfrina said...

hahah..kalah budak ni

nuyui a.k.a miss YUI said...

Sdpnya tapai tuuu..

anis abdullah said...

I is jealous

Najib Ariyan said...

sedapnya tapai... bagus jugak wat tapai untuk pencuci mulut kenduri kahwin...

nur anis said...

tapaiiii..sedap tu,,

nuyui a.k.a miss YUI said...

Sggh rabu ya kak..

umi alya said...

Tapai, feveret akak..