Tuesday, February 24, 2015

Mengidam jus buah naga

Lahaiiii sekarang ni panasnya cuaca. rasa nak berkurung dalam bilik beraircond tak nak keluar langsung. kalau dekat office pulak, tahan tak keluar masa lunch...tahan makan biskut or beli la makanan dalam kawasan office je. 

Minum air sekarang ni lebih banyak dari biasa, biasa saya dalam 3liter sehari tapi kini 4-5liter sehari. panas sangat tak tahan, kena lebih banyak minum air.

Malam tadi teringin sangat nak minum jus buah naga yang sedap lagi sejuk lagi mengancam warnanya. saya tak tau tempat lain tapi tempat yang biasa saya cari air ni hanya dekat Kg Baru je. bila dapat minum air ni, perhhh nikmatnya sampai ke otak ko. teringat2 sampai la ni ha, mau cari jugak lagi air ni malam nanti. 

Jus buah naga ni pun ada jugak khasiatnya tersendiri seperti...
1. Dapat meningkatkan daya ketahanan tubuh.
2. Mengurangkan metabolisme badan.
3. Membantu sistem penghadaman dan peredaran darah.
4. Mengurangkan tekanan emosi - sesuailah musim2 panas ni, emosi wehhh
5. Meneutralkan toksik dalam darah.
6. Mencegah kanser usus.
7. Mencegah kandungan kolesterol tinggi dan
8. Menurunkan kadar lemak.

Itu je la yang saya tau khasiatnya, tu pun jumpa dalam google jah. kalau nak tau lebih details lagi pasal khasiat buah naga ni, silalah google ye. ahkak ni segan la nak cari :p

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

best ek

Kakzakie said...

Kalau kakak dpt dragn fruit Ann tak sempat jadi jus dah habis masuk mulut dulu...

nuyui a.k.a miss YUI said...

sdp ni jus naga.. nyum2..

::EIDA:: said...

kat opis ida kan selalu ada pasar tani, ida salu je beli ice blended buah naga. perghhh sedap gilerrrrsss hihihihi

misz sheyla said...

sedap gile...skang pgi2 pun dah rasa pnas

nuyui a.k.a miss YUI said...

Sggh rabu..